Meny

Premiere for «Engler & Demoner»

Fra filmen «Engler & Demoner». (Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures Norway)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regissør hevder at Vatikanet stakk kjepper i hjulene for innspillingen.

I går kveld hadde filmen «Engler & Demoner» premiere i Roma. Filmens handling er en forløper til «Da Vinci-koden». Mysteriet starter da Robert Langdon (Tom Hanks) blir tilkalt til et sveitsisk forskningssenter for å analysere et kryptisk symbol brent inn i brystet på en myrdet fysiker.

Regissør Ron Howard beskylder nå Vatikanet for å ha forsøkt å stikke kjepper i hjulene for innspillingen av filmen. Howard sier, ifølge BBC, at Vatikanet prøvde å bruke sin innflytelse i kulissene, blant annet gjennom å forhindre filming i nærheten av visse kirker i Roma.

Regissør Ron Howard, hovedrolleinnehaver Tom Hanks og forfatter Dan Brown på premieren av «Engler & Demoner». (Foto: Scanpix)Regissør Ron Howard, hovedrolleinnehaver Tom Hanks og forfatter Dan Brown på premieren av «Engler & Demoner». (Foto: Scanpix)

På en pressekonferanse fortalte regissøren at han gjorde forsøk på å involvere den katolske kirken under innspillingen:

- Min eneste frustrasjon som filmskaper er at vi faktisk prøvde å strekke ut hånden et par ganger, for å gi biskoper og andre mulighet til å se filmen. Samtlige av disse mulighetene ble avslått. Så langt har all kritikk og alle klagene på filmen kommet fra mennesker som ikke har sett den.

PR-stunt?

Flere med tilknytning til Vatikanet kaller imidlertid Howards påstander et PR-stunt.

- For å være ærlig tror jeg ikke at noen innen Vatikanet bryr seg særlig om premieren av «Engler & Demoner», sier Opus Dei-presten Father John Wauck til CNN.

Han sier at venner som jobber i Vatikanet ikke en gang visste at filmen skulle ha premiere i Roma. Selv har han sett filmen og føler seg ikke støtt av det som vises.

- I «Da Vinci-koden» var det alvorlige tema, slik som hvem Jesus var og kirkens plass i historien, men ingen av disse temaene er med «Engler & Demoner». Det er simpelthen, en thriller, sier han.

Foreløpig er det få anmeldelser ute på nett, men Hollywood Reporter skryter av filmen og kaller den «en voldelig, okkult thriller som leverer det den lover».

«Engler & Demoner» har norsk premiere den 20.mai.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus