Meny

Flere går på kino

Fra «Max Manus». (Foto/Copyright: Erik Aavatsmark / Filmkameratene)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinoene har hatt en økning i billettsalget på 7,1 prosent i løpet av årets fire første måneder. «Max Manus» topper besøkslisten foran «Menn som hater kvinner» og «Slumdog Millionaire».

«Max Manus» solgte vel 750.000 billetter de fire første månedene i år, mens svenske «Menn som hater kvinner» solgte 464.000. 191.000 har sett «Slumdog Millionaire». I tillegg er det ytterligere tre norske blant de ti best besøkte filmene mellom januar og april.

Det totale kinobesøket er oppe i 4,18 millioner. Besøket på norske filmer ligger på 1,43 millioner, noe som er en økning på 11,9 prosent i forhold til samme periode i fjor. Norskandelen er på 34,4 prosent mot 32,7 på denne tiden i fjor.

- Det er hyggelig å se at så mange har prioritert å gå på kino de siste månedene. Ekstra gledelig er det at en norsk film topper besøkslisten og at den i tillegg har vært med på å sikre dette tiårets beste januarbesøk, sier kommunikasjonssjef Birgitte Langballe i bransjeorganisasjonen Film & Kino. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus