Meny

– LTTE-leder omringet

BOMBEANGREP: Mennesker fanget inne i det omringete området på Sri Lanka flykter i panikk under et bombeangrep. Foto: AFP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen av den srilankiske separatistgruppen LTTE er omringet av regjeringssoldater, hevder Sri Lankas statsminister.

Statsminister Ratnasiri Wickremanayake sa tirsdag til nasjonalforsamlingen at LTTE-leder Prabhakaran fremdeles leder gruppen i kamp på det lille landområde den fremdeles kontrollerer.

– Vi har fått informasjon om at Prabhakaran befinner seg på et område på 4,5 kvadratkilometer i Mullaittivu, sa statsministeren.

Store tap

Ifølge regjeringskilder har sikkerhetsstyrkene gitt tamiltigrene kraftig juling med store tap. Det nevnes ikke hvor store tap regjeringsstyrkene har.

Ifølge samme talsmann så befinner det seg mellom 10.000 og 15.000 sivile i området som er omringet. Tamiltigrenes mener at det mer enn 120.000 sivile inne i sonen som er omringet av regjeringsstyrkene.

6500 sivile drept

De siste månedene har regjeringsstyrkene på Sri Lanka ført en offensiv mot De tamilske tigrene (LTTE) nordøst på øya.

Kun 4,5 kvadratkilometer står igjen å erobre av LTTEs territorium, ifølge myndighetene. FN anslår at 50.000 sivile er fastlåst innenfor dette området, mens tamilske kilder hevder tallet er over 120.000.

Innen forrige helg hadde 6500 sivile blitt drept siden januar, mens 14.000 er såret. Over 170.000 fordrevne er samlet i interneringsleire ulike steder nord på Sri Lanka.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus