Meny

Økt E. coli-smitte kan gjøre jakten lettere

FRYKTER AT FLERE SMITTES: Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet tror flere barn vil smittes av E. coli de nærmeste ukene. (Arkivfoto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folkehelseinstituttet frykter flere barn snart blir smittet av den farlige E. coli-bakterien. Samtidig kan flere smittede bety at smittekilden blir lettere å finne.

Fem barn er så langt bekreftet smittet av den farlige E. coli-bakterien. Ett av barna døde i januar. Ytterligere en tenåring og to barn kan være smittet. Prøvesvarene er ventet å komme i slutten av uken.

– Jeg er redd for at flere blir rammet de nærmeste ukene, sier avdelingsoverlege Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet til VG.

Dersom smittetempoet øker, stiger også smittejegernes muligheter til å finne kilden for den farlige bakterien.

– Jo flere familier som blir involvert, jo større er sjansen for at vi finner bakterien i matrester. Og jo flere familier som blir intervjuet, jo større er sjansen for at vi finner et mønster i hva de har spist, sier Aavitsland.

Folkehelseinstituttet har så langt ingen klare indikasjoner på hva smittekilden kan være.

– Matprøver blir tatt over hele landet og sendt inn til sentrale myndigheter for analyse. Det at dette har pågått siden januar, kan tyde på at det kan være en matvare med lang holdbarhet, men vi vet ingenting, sa Aavitsland til NTB mandag. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus