Meny

Minst 45 drept i oppgjør under bryllup i Tyrkia

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 45 mennesker ble drept i et blodig oppgjør i et bryllupsselskap i det sørøstlige Tyrkia mandag.

Ifølge TV-kanalen CNN Turk oppsto det en kraftig krangel mellom familiene til bruden og brudgommen, som endte med skyting.

Lokale medier skriver at familiene til bruden og brudgommen inkluderer medlemmer av rivaliserende statsstøttede militsgrupper, den såkalte Landsbyvakten, som brukes av hæren i kampen mot kurdiske separatister.

Innenriksminister Besir Atalay uttalte tirsdag at skytingen var et blodhevnoppgjør. Han la til at paramilitære styrker ble satt inn i jakten på gjerningsmennene, og at åtte personer senere ble pågrepet.

– Et forferdelig syn

Borgermester Ahmet Ferhat Ozen sier at fire maskerte, væpnede menn stormet inn i salen der festen fant sted i landsbyen Bilge og begynte å skyte med automatgevær og kaste håndgranater.

Ifølge Ozen ble 17 mennesker såret, et tall som senere ble nedjustert til seks av innenriksminister Atalay. Mange av de drepte og sårede var kvinner og barn. Det er ikke klart hvordan det gikk med bruden og brudgommen.

Ahmet Can bar sin døde nevø til et sykehus i nærheten, og forteller at åstedet er et forferdelig syn.

– Du ville ikke ha trodd dine egne øyne, sier Can til Channel 24.

Utelukker PKK

Bilge ligger i nærheten av byen Mardin i et område på grensen mot Syria som stort sett er befolket av kurdere, og der den kurdiske separatistbevegelsen PKK er aktiv.

Borgermester Ozen utelukket at PKK sto bak episoden.

Det er ikke klart om skytingen hadde noe med Landsbyvakten å gjøre eller hvem gjerningsmennene er.

Statsminister Recep Tayyin Erdogan er blitt orientert om episoden av innenriksminister Atalay. (©NTB)

Oppdatert til minst 45 døde. Kilde: Reuters.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus