Meny

Opposisjonen i Georgia truer med blokade

To menn sitter foran en symbolsk gjengivelse av en fengselscelle i Georgias hovedstad Tbilisi. Opposisjonen i Georgia truer med å blokkere de tre viktigste av hovedveiene som fører til hovedstaden Tbilisi i protest mot president Mikhail Saakasjvili og hans politikk. Saakasjvili må regne med flere aksjoner i tiden framover hvis han ikke bøyer seg for presset og går av, ble det sagt mandag. (Foto: SCANPIX/David Mdzinarisjvili/REUTERS)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tbilisi (NTB-Reuters-AFP): Opposisjonen i Georgia truer med å blokkere de tre viktigste hovedveiene som fører til hovedstaden Tbilisi. Blokaden skal skje i protest mot president Mikhail Saakasjvili og hans politikk.

Den vil bli satt i verk mellom klokken 16 og 17 lokal tid tirsdag, sa opposisjonsleder David Gamkrelidze til nyhetsbyrået AFP mandag. Hvis ikke Saakasjvili bøyer seg for presset og går av, vil det komme nye aksjoner fredag, framholdt han.

-8. mai vil vi blokkere all trafikk på motorveiene over hele Georgia. Saakasjvili får et ultimatum, der kravet er at han innleder forhandlinger om den tekniske siden ved sin avgang innen 72 timer, fortsatte Gamkrelidze.

Saakasjvili har avvist alle krav om at han må gå av. Men regjeringen i Georgia er lite lysten på en gjentakelse av de omstridte politiaksjonene mot opposisjonens massemønstringer i 2007, og myndighetene har lovet å være tålmodige.

Opposisjonen anklager Saakasjvili for å ha sviktet grovt under Georgias kortvarige krig mot Russland i august i fjor. Han anklages også for å ha opptrådt stadig mer egenmektig siden han kom til makten etter en fredelig revolusjon i 2003. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus