Meny

Mann etterforskes for kirkehærverk i Oslo

En driftsbygning som tilhører gravferdsetaten ved Nordstrand kirke i Oslo, brant natt til 1. mai. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterforsker en 26 år gammel mann i forbindelse med hærverket mot Nordstrand kirke i Oslo.

Oslo (NTB-André Lorentsen): Selv nekter mannen for å stå bak vandalismen.

Natt til 1. mai ble en driftsbygning ved Nordstrand kirke i Oslo påtent. Bygningen fikk store skader. I helgen ble over 30 gravstøtter veltet og flere vinduer knust ved kirken, og natt til mandag skjedde et nytt hærverksforsøk. En vekter oppdaget at tre svartkledde menn forsøkte å bryte seg inn i kirken. En av mennene slo vekteren med en trestokk, før de løp av gårde. Politiet rykket ut, men de tre var forsvunnet.

Satanic Army

Senere på natten var to sivile spanere inne på en bensinstasjon på Nordstrand for å kjøpe kaffe, da en 26 år gammel mann med en T-skjorte påskrevet «The Satanic Army», kom inn.

– Da patruljen kontrollerte mannen, fant de en kniv. 26-åringen ble derfor pågrepet, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til VG Nett.

Politiet etterforsker om han har vært innblandet i episodene i helgen.

Nekter for hærverk

26-åringen benekter å ha hatt noe med hærverket å gjøre.

– Han ble pågrepet for å bære kniv på offentlig sted. I tillegg ble det funnet noen få gram hasj hjemme hos ham, sier hans forsvarer, advokat Bendik Falch-Koslung til NTB.

Mannen er foreløpig ikke avhørt om kirkehærverket.

– Han ønsker å la seg avhøre, men det har foreløpig ikke vært tid til å gå inn på disse forholdene. Han har imidlertid fortalt meg at han ikke har noe befatning med dette, sier Falch-Koslung.

Holmenkollen kapell

Den pågrepne 26-åringen har flere tidligere dommer. Han er blant dømt for å ha tent på Holmenkollen kapell i 2001. Bygningen fikk bare mindre skader.

Holmenkollen kapell ble totalskadd i brann i 1992. Varg Vikernes ble senere dømt for ildspåsettelse. Kapellet ble gjenoppbygd, og det nye kapellet sto klart til bruk i 1996.

Politiet vurderer om mannen skal framstilles for varetektsfengsling.

– Vi har ikke tatt noen endelig beslutning. Han blir sittende i arresten til tirsdag. Da regner vi også med at avhørene er ferdige, og da vil vi bestemme oss for om det er grunnlag for å begjære ham varetektsfengslet, sier politiinspektør Bente Gerner ved Manglerud politistasjon, til NTB.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus