Meny

Nintendo klagde inn svensk tannlege

Nintendo liker ikke navnet på den svenske tannklinikken «WiiSmile»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

... og vant.

I den svenske byen Malmø driver tannlege Christer Wihlborg en tannklinikk sammen med en kollega. Siden Christers etternavn begynte med «Wi», og det var en tannlege til, ble det lagt på en «i» og klinikken fikk navnet «WiiSmile».

Artig tenkte nok tannlegene, men Nintendo ble ikke like blide. Etter et søksmål mot «WiiSmile» har nå Patent-och registreringsverket i Sverige gitt Nintendo rett og bestemt at tannklinikken må skifte navn.

Begrunnelsen er at klinikken åpnet et år etter at Nintendo registrerte Wii som sitt varemerke. I tillegg til å sikre navnet for spillkonsoller, sikret de også navnet for en rekke andre virksomheter inkludert tannlegevirksomhet.

Tannlege Christer Wihlborn sier nå til avisen Sydsvenskan at han vil anke beslutningen som han mener er feilaktig fordi «WiiSmile» skrives i ett ord. Han legger også vekt på at logoene deres er forskjellige.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus