Meny

Intens jakt på farlig E. coli-smitte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helsemyndighetene fortsetter den intense jakten på det farlige E. coli-viruset som har smittet flere barn. I helgen ble to nye barn innlagt med alvorlig nyresykdom, trolig som følge av viruset.

Til sammen åtte barn kan være smittet, og fortsatt vet ikke Folkehelseinstituttet hva som kan være smittekilden. Noen indikasjoner går i retning av matvarer med lang holdbarhet, siden smitten har skjedd over så lang tid. Sist uke ble saken drøftet på en rekke møter mellom Veterinærinstituttet, Mattilsynet og Folkehelseinstituttet. Denne uka fortsetter jakten. Inntil smittekilden er funnet, kan myndighetene bare be foreldre, barnehager og helsevesen om å være på vakt og ta sine forholdsregler.

– Vi ber foreldre og helsepersonell være ekstra årvåkne dersom de oppdager blodig diaré hos barn. Helsepersonell bør utrede disse pasientene for E. coli-infeksjon og varsle mistenkte tilfeller til Folkehelseinstituttet, sier avdelingsdirektør Preben Aavitsland. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus