Meny

Ruspasienter får gjeld fremfor hjelp

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ruspasienter må ut med 280 kroner i straffegebyr hver gang de ikke møter til time hos psykolog. Slik ender mange opp med gjeld fremfor hjelp.

– Helsetjenesten skal ikke være et sted der rusmisbrukere må slite økonomisk. 280 kroner for å utebli er å stenge døra for rusmisbrukere, sier rådgiver Andreas Høstmælingen i Psykologforeningen til Vårt Land.

Gebyret ble økt fra 100 kroner ved årsskiftet. Gebyret gjelder for alle pasientgrupper, men Høstmælingen mener det spesielt rammer psykiatriske pasienter der en del av sykdomsbildet er svak økonomi og vanskeligheter med å holde struktur på livet.

– For mange rusmisbrukere er det vanskelig å holde avtaler fordi de har en kaotisk livssituasjon. Å ikke møte opp til timen er en forventet og vanlig problemstilling, sier Høstmælingen.

Han peker også på at rusmisbrukeres sug etter rus ofte blir prioritert fremfor alt annet, og at det derfor er ekstra viktig at helsetjenesten er lett tilgjengelig. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus