Meny

Prica helt - igjen!

Rosenborg-spillerne jubler etter eliteseriekampen i fotball mot Fredrikstad på Lerkendal i Trondheim søndag, som endte med 1-0-seier. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prica-feberen herjer på Lerkendal etter at svensken hamret inn sitt fjerde mål på fire kamper og sendte Rosenborg til tabelltopp igjen.

Trondheim (NTB): I forrige runde trengte Rade Prica en halvtime på å snu tap til seier mot Lillestrøm på Åråsen.

Først utlignet han ved å banke ballen i keeperhjørnet fra skrå vinkel ti minutter før full tid. Deretter gjorde han forarbeidet til Marek Saparas kanonskudd fra 20 meter.

Dermed var det nærmest en selvfølge at svensken skulle få tillit fra start mot Fredrikstad. Og det tok ham bare 14 minutter å kvittere.

Prica smatt foran Fredrikstad-stopperne og styrte et velplassert innlegg fra høyreback Mikael Lustig bak Lasse Staw. Målet ble kampens eneste.

Svensken som ble hentet fra Sunderland før sesongstart har scoret i fire kamper på rad. Først bido han til å snu 0-1 til 2-1 da han utlignet borte mot Start 8. april. Deretter reddet han laget fra et pinlig tap da han gjorde 1-1 mot Odd på Lerkendal 19. april.

Målet mot Lillestrøm og søndagens matchvinnende scoring mot Fredrikstad er allerede nevnt.

Den tidligere eleven av Rosenborg-trener Erik Hamrén i AaB har virkelig funnet seg til rette i norsk eliteserie.

Prica er toppscorer for Rosenborg med fire mål og jager Cristian Bolaños, Bernt Hulsker og Sigurd Rushfeldt som troner øverst på toppscorerlisten i eliteserien med fem mål hver.

Mål annullert

Det var en tam start på kampen på Lerkendal, og det skjedde lite de første 12 minuttene, men så giret Rosenborg opp og produserte tre-fire angrep på løpende bånd.

Det fikk de raskt betalt for.

Vertene beholdt grepet etter Pricas 1-0-mål og kunne også doblet ledelsen da Steffen Iversen vendte opp og klinte til på halv volley fra 12 meter i kampens 20. minutt.

Fem minutter før pause styrte Marek Sapara et frispark fra skrått hold direkte i lengste hjørne.

Publikum og spillerne jublet, men Vadim Demidov sto i offside da frisparket ble slått, og målet ble korrekt annullert.

Sapara haltet

I kampens 64. minutt satte Erik Hamrén inn hurtigtoget Trond Olsen til fordel for en halvskadd Marek Sapara. Sapara haltet kraftig allerede på oppvarmingen.

Iversen gikk ned i Saparas rolle, mens Rade Prica gikk opp som spydspiss.

Rosenborg hadde full kontroll på kampen i annen omgang og produserte en del halvsjanser etter småfrekt kombinasjonsspill. Rune Almenning Jarstein fikk knapt en eneste avslutning på seg i løpet av kampen.

I det 82. minutt stormet Prica mot mål.

Han spilte videre til Trond Olsen, som fintet seg fri på innsiden av keeper og slo mot Alexander Tettey. Men nok en gang fikk Fredrikstad klarert.

To minutter senere var Ardian Gashi på vei gjennom Rosenborg-forsvaret, men Vadim Demidov gjorde en meget god inngripen og taklet til corner.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus