Meny

Norsk kvinne ikke smittet av H1N1-viruset

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fortsatt ingen bekreftede tilfeller av H1N1-viruset, kjent som svineinfluensa, i Norge, bekrefter Folkehelseinstituttet søndag kveld.

Oslo (NTB): Lørdag ble det påvist influensa A hos en kvinne i 20-årene som hadde vært på ferie i Mexico.

- Dette viste seg imidlertid bare å være en vanlig sesonginfluensa, og dermed er det ikke påvist noe tilfelle av det aktuelle H1N1-viruset i Norge per i dag, sier overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet til NTB.

Folkehelsa har det siste døgnet analysert et trettitalls prøver, som alle har gitt negativt svar. Lørdag viste prøver fra to nordmenn som hadde pådratt seg influensa A på ferie i henholdsvis Mexico og Tyskland, at heller ikke disse hadde virustypen som er kjent som svineinfluensa.

- Vi forventer at det vil komme inn flere prøver til analyse i de nærmeste dagene, sier Iversen, som tidligere har uttalt at det er et tidsspørsmål før vi får det første tilfellet i Norge.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus