Meny

Viking-seier i de brente sjansers kamp

Hjemmelagets Mame Niang setter ballen bak Bodø/Glimts målvakt Pavel Londak, men får målet annulert under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Bodø/Glimt i Stavanger søndag. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viking spilte to gode omganger og vant fortjent 3-2 over Bodø/Glimt, men seieren burde vært mye større. Det var de brente sjansers kamp for Stavanger-laget.

Viking hadde før søndagens hjemmekamp delt ut 4000 gratisbilletter som en innrømmelse av at prestasjonene på egen gress så langt i sesongen har vært for dårlige. Søndag fikk et nesten fullsatt Viking stadion endelig se et Viking-lag som spilte godt i to omganger, men som samtidig misbrukte svært mange sjanser.

– Spillerne mine liker visst å se meg svette, men jeg var aldri i tvil om at vi ville vinne denne kampen, sa Viking-trener Uwe Rösler etter kampen.

Bodø/Glimt på sin side spilte effektivt. Stig Johansen bekreftet hvilken notorisk måltyv han er med to frekke nettkjenninger.

Viking festet raskt grepet på kampen, men tross et kraftig press og til tider kanonade mot Glimt-målet ble det ingen scoring av det.

Tre mål

De blåkledde presset vedvarende og skapte dusinvis av cornere og halvsjanser, men som ofte før denne sesongen med manglende uttelling. Bodø/Glimt hadde bare sporadiske, men harmløse besøk i Vikings målgård.

Viking startet i 4-4-2-formasjon, og for første gang denne sesongen var publikumsyndlingen Tommy Høiland med fra start. I det 47. minutt ble han felt like innenfor Glimts 16-meter, og denne gangen var det ikke snakk om filming som han er beryktet for. Ragnvald Soma satte straffesparket sikkert i mål.

I det 59. minutt fikk Vikings sikre ballfordeler André S. Danielsen endelig uttelling med et velplassert skudd fra over 20 meter.

Nestemann ut var Vidar Nisja, en av de beste Viking-spillerne søndag. Han sto ved bakerste stolpe etter et hjørnespark og dyttet ballen i mål. Kort tid etter, i det 66. minutt, fikk Stig Johansen redusere etter at Viking mistet konsentrasjonen i forsvar. Det samme skjedde da Johansen var frampå i sluttminuttene.

Bismak

– Jeg tror vi vant publikum tilbake med denne kampen, for vi scoret tre mål og skapte mange sjanser, sa Rösler, mens sportsdirektør Egil Østenstad mente det var en seier med bismak på grunn av Glimts to reduseringer mot slutten.

De to baklengsmålene var stygge streker i regningen for et Viking-lag som nesten kunne vunnet tosifret etter både spill og sjanser på Stavanger stadion søndag.

– Det som ødela for oss var unødvendige personlige feil. Vi ga Viking altfor billige mål. Dette må vi luke bort i neste kamp mot Stabæk, sa Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen.

– Jeg synes vi viste at vi kan spille jevnt med de beste, men samtidig må vi innse at vi er et bunnlag, for tabellen lyver aldri, sa Glimt-treneren. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus