Meny

Høy temperatur i Tromsø

TILs Tommy Knarvik skudd reddes av keeper Arni Gautur Arason under eliteseriekampen i fotball mellomTromsø og Odd Grenland på Alfheim i Tromsø søndag. Bak Torjus Hansen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kokte over for Odd Grenlands trener Dag-Eilev Fagermo i sluttminuttene. Temperaturen var høy da Tromsø og Odd Grenland delte poengene med 1–1 på Alfheim søndag.

Dommer Tommy Skjerven måtte vise Fagermo opp på tribunen da kampen var på overtid.

– Jeg ble litt vel het i forbindelse med en frisparkepisode helt mot slutten, og det var vel greit det som skjedde, men jeg vil gjerne legge til at dommeren var veldig god i dag, sa Fagermo, som tok hele episoden med et smil.

– Jeg er godt fornøyd med uavgjort, for bortekampen her på Alfheim er en av sesongens vanskeligste. Det er i hvert fall slik vi i Odd ser på det.

Tromsøs Joel Lindpere og Odds Jacob Sørensen scoret målene i en spillemessig svak kamp, hvor feilpasningene til tider florerte. Det var Tromsø som kom nærmest tre poeng. På stillingen 1-1 fikk Lars Iver Strand stå alene på åtte meters hold, men en fabelaktig redning av Arni Gautur Arason hindret Tromsø-ledelse og kanskje seier.

Tromsø-ledelse

Før det skjedde hadde den tidligere Flora Tallinn-spilleren Joel Lindpere sendt hjemmelaget i ledelsen, etter flott forarbeid av Ruben Yttergård Jenssen. Jenssens 45-graders ball til Lindpere ble kontant avsluttet i Arasons nærmeste hjørne.

Snaue ti minutter etterpå hadde Jacob Sørensen marginene på sin side da han trillet ballen stang inn bak keepervikar Marcus Sahlman i Tromsø-målet.

– Jeg synes det var greit med ett poeng i denne kampen, for vi ble kraftig presset i annen omgang, sa Sørensen.

– Jeg fikk ballen fra Peter Kovacs og synes det var deilig å se marginene var på min side for en gangs skyld.

Fevang styrte troppene

Morten Fevang styrte et hardtkjempende Odd-lag med kløkt og rutine, og var gjestenes beste spiller, mens Joel Lindpere viste det lille ekstra for et svakt hjemmelag.

– Jeg må si jeg er misfornøyd med at vi ikke tar tre poeng, for vi skapte mer enn nok av store sjanser til å avgjøre, sa Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo.

– Det ble mye gi og ta før pause, men jeg synes vi tok over i annen omgang. Jeg mener også at vi hadde dem på gaffelen etter at vi gikk opp til 1-0, men når det er sagt ønsker jeg å legge til at Odd var et giftig lag. Vi kunne fort ha tapt denne kampen også.

Etter søndagens uavgjorte duell ligger Odd Grenland på 6.-plass på tabellen, med Tromsø på plassen bak. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus