Meny

Lar skjegget gro til seieren er i boks

Stabæks Daigo Kobayashi fosser forbi Magne Simonsen ( til høyre) under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Lyn i Telenor Arena på Fornebu søndag. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk får det ikke til å stemme og lar skjegget gro til laget vinner igjen. Søndag ble det 0-0 mot Lyn Oslo.

Før søndagens kamp sto Stabæk med seks poeng på seks kamper, etter tre strake tap. Mot Lyn fikk de stoppet tapsrekken, men noen seier ble det ikke på fjorårets seriemester som er blitt enig om å la skjegget gro til neste trepoenger er i boks.

– Jeg håper det blir kø med barberhøvelen etter neste kamp (borte mot Glimt onsdag), sa en bare brukbart fornøyd Stabæk-trener Jan Jönsson etter 0-0 mot Lyn i egen hall.

– Jeg er ikke sikker på hva som ikke stemmer. Vi får ikke til den siste, avgjørende pasningen og i dag hadde vi faktisk litt flaks som holdt nullen. Jeg tror kanskje vi vil litt for mye på hjemmebane, sa svensken.

Lyn nærmest

Første omgang var jevn, og det var Lyn som var nærmest da Diego Guastavino traff stolpen. Daniel Nannskog hadde ikke den helt store dagen og kom ikke til noen nevneverdige sjanser før hvilen.

– Vi er litt «pissed» fordi vi ikke klarer å vinne, men stemningen i spillergruppa er likevel fin, det sørger vi for. Vi prøver å ha det kult sammen, sa Nannskog, som ikke vet når han kan ta fram barberskummet neste gang.

– Vi lar det gro til vi vinner. Jeg klager ikke på underlaget her i hallen, men enn så lenge liker vi nok oss best på et litt mindre forutsigbart underlag, la han til.

3 x stolpen

Lyn hadde tydelig brukt pausen best, og gjestene fra Oslo dominerte de siste 45 minuttene da de også skapte flere gode sjanser: Guastavino traff treverket nok en gang, og fikk selskap i stolpeklubben av Kim Holmen. Men det ble med stolpetreffene for Lyn.

– Ett poeng her hjelper oss fint lite, og jeg er ikke helt fornøyd med det. Hvis vi ser bort ifra de to siste sjansene til Stabæk, synes jeg vi hadde fortjent å vinne. Vi var best, konstaterte Lyn-trener Kent Bergersen.

Espen Hoff og Nannskog fikk begge brukbare sjanser mot slutten av kampen, men maktet ikke å score Stabæks første mål siden 19. april.

Lyn leverte en bedre kamp enn på lenge, og Bergersen begrunner det med at laget ikke akkurat har underlaget de ønsker seg på Ullevaal for tiden. Laget har scoret færrest mål (5) i eliteserien så langt denne sesongen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus