Mjelde fikset tre poeng for Sandefjord

Jubel både på banen og tribunen etter at hjemmelaget tok ledelsen i eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Strømsgodset i Sandefjord søndag. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX

<pMidtbanesliteren Erik Mjelde var selve motoren i Sandefjord-laget da Strømsgodset ble slått 1-0 søndag.</p

Ikke bare satte han inn et straffespark og ble matchvinner, men han sto også bak det oppbyggende spillet for hjemmelaget.

Mjelde er omsider kommet til sin rett i Sandefjord etter noen trøblete sesonger. I 2007-sesongen ble nesten alt spolert på grunn av skader. Nå er han skadefri og har fått tillit av Sandefjord-trener Patrick Walker – og trives med det.

– Det er så artig å spille kamper om dagen. Vi er i flytsonen og har to seire på rad, sa Mjelde til NTB etter kampen.

Walker sa at Mjelde kan bli så god han bare vil, og at han har et stort potensial.

– Alt er bare opp til ham selv, sa Walker, som er fornøyd med at laget holdt nullen enda en gang. De er ubeseiret på eget gress denne sesongen.

Finnbogason felt

Sandefjord skapte flere gode sjanser framover i åpningsminuttene. Etter fem minutters spill var Kjartan Finnbogason på farten og drillet rundt med Godset-forsvaret, før han ble felt og skaffet de helblå straffe.

Fra straffemerket var den tidligere Brann- og Løv-Ham-spilleren Erik Mjelde sikker. 25-åringen plasserte ballen i venstre hjørne for Godset-keeper Lars Ivar Moldskred og scoret dermed sitt fjerde mål for sesongen.

I annen halvdel av første omgang skapte gjestene større trykk framover, men det ble med noen få, gode sjanser.

Marcus Pedersen hadde den beste muligheten etter 21 minutters spill etter mye rot i Sandefjord-forvaret, men skuddforsøket gikk på utsiden av målet.

Ineffektivt

Sandefjord hadde tre-fire brukbare sjanser i første omgang, men klarte ikke å omsette dem i mål. Spissene var ikke på alerten i søndagens kamp.

Strømsgodset forsøkte å presse høyere på banen i annen omgang, men hjemmelaget var best i duellspillet og lot bare gjestene komme til et fåtall avslutninger. Innbytter Stian Ohr fikk en mulighet i det 68. minutt, men ballen ble lett plukket av Sandefjords gode keeper Espen Bugge Pettersen.

Et kvarter før slutt fikk Erik Mjelde en ny mulighet etter en «skovtur» av Godset-keeper Moldskred, men skuddet gikk like utenfor.

Godset-trener Ronny Deila var slett ikke fornøyd etter søndagens kamp.

– Vi må begynne å ta poeng på bortebane og ikke bare hjemme på kunstgresset, sa Deila etter søndagens nederlag. (©NTB)