Bolaños overtidshelt i thriller

F.v. Cristian Bolanos, Bernt Hulsker og Christer Kleiven jubler etter at Hulsker ga Start ledelsen 2-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Start på Ullevaal Stadion i Oslo søndag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

<pSenket Vålerenga over tre minutter på overtid.</p

KAMPFAKTA

Vålerenga – Start 2-3 (0-1):

11.229 tilskuere

Mål: 0-1 Geir Ludvig Fevang (40), 1-1 Mohammed Abdellaoue (67), 1-2 Bernt Hulsker (74), 2-2 Kristofer Hæstad (84), 2-3 Cristian Bolaños (90).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugesund.

Gult kort: Erik Mykland, Hunter Freeman, Start, Freddy dos Santos, Vålerenga.

Lagene:

Vålerenga (4-2-3-1): Troy Perkins – Freddy dos Santos, Jarl André Storbæk, André Muri, Allan K. Jepsen – Kristofer Hæstad (Mohamed Fellah fra 39.), Harmeet Singh – Dawda Leigh (Mario Roberto Martinez fra 77.), Daniel Fredheim Holm, Morten Berre (Bengt Sæternes fra 46.) – Mohammed Abdellaoue.

Start (4-2-3-1): Kenneth Høie – Hunter Freeman, Clarence Goodson, Bård Borgersen, Branislav Milicevic – Erik Mykland (Leif Otto Paulsen fra 83.), Petter Bruer Hanssen – Cristian Bolaños, Geir Ludvig Fevang, Espen Børufsen (Christer Kleiven fra 62.) – Bernt Hulsker (Aram Khalili fra 89.). (©NTB)

ULLEVAAL (ABC Nyheter): Vålerenga–Start 2–3.

Tre minutter på overtid var Start i ferd med å bli snytt for seier etter at dommeren feilaktig hadde annullert en scoring, og Kristofer Hæstad sent hadde utlignet mot sin gamle klubb.

Da steg vårens store komet frem igjen.

I et fotballdrama av klassisk karakter – hvor lagene scoret annenhver gang – avgjorde Cristian Bolaños til 3–2.

– Det kom ingen tåre, men jeg ble veldig, veldig glad, sier Start-trener Knut Tørum etter kampen.

Han hyller spillernes moral:

– Dette er utrolig gode gutter å ha med seg i krigen.

Myggen fikk 83 minutter

Første omgang var et sjansefattig kapittel. Stor kreativitet var sjelden vare, og hodesterke stoppere hos begge lag stanget unna det som kom av innlegg.

En av dem, Starts Clarence Goodson, fikk den første av omgangens to store sjanser. Amerikaneren fikk ballen på kort hold etter et langt innkast, men Troy Perkins reddet skarpt.

Mange øyne var rettet mot Erik Mykland, som spilte fra start for annen kamp på rad. Han holdt i 83 minutter. Da hadde han pådratt seg en liten antydning til strekk i leggen.

– Erik begynte ikke all verden, men etter hvert blir det en kamp som passer ham, hvor han bruker erfaringen sin, sier Knut Tørum, som mener Start har mye mer i vente:

Sentral før ledermålet

– Han viser helt geniale ting på trening; han kan plutselig finne løsninger som ingen andre forventer.

Myggens pasningsspill var godt, om enn nokså risikofritt, posisjonsspillet bar preg av velutviklet spilleforståelse – og da Start tok ledelsen, var det 37-åringen som satte fyr på angrepet.

Resten var opp til klubbens to andre fremste stjerner: Geir Ludvig Fevang og Cristian Bolaños.

Myggen ofret seg i en duell, og stanget ballen frem til Fevang. Han utnyttet ubalansen i Vålerenga-laget, dyttet Bolaños fri og fulgte på. Da Bolaños traff stolpen, var formspilleren Fevang på plass og satte inn 1–0 til Start mellom beina på Perkins.

Moa utlignet

Det skjedde få sekunder etter at VIF-kaptein Daniel Fredheim Holm måtte gå av banen med skade.

Bengt Sæternes kom inn rett etter pause for vertene, som våknet til live. Et drøy minutt inn i annen omgang var Starts Bord Borgersen var et par centimeter og en porsjon griseflaks unna å score selvmål.

Mohammed Abdellaoue kom rundt på venstrekanten og slo hardt inn foran mål. Ballen traff Borgersen – og smalt i stolpen og ut.

«Moa» var farligere fra venstrekanten enn han var som midtspiss før hvilen. Etter 68 minutter scoret han for tredje gang i år.

Freddy dos Santos slå en lang crosser, som fant «Moa» på vei inn fra venstre. Avslutningen via keeper Kenneth Høie var langt fra utagbar, men fant nettmaskene til 1–1.

Ble snytt – avgjorde etterpå

Gleden varte ikke lenge. Etter 74 minutter fikk Bernt Hulsker stå helt alene på fem meter etter et Bolaños-innlegg. Han headet ballen midt i mål, Start ledet 2–1, og Hulsker klatret opp til delt ledelse på toppscorerlisten med årets femte fulltreffer.

Ikke lenge etter ble Start snytt for et sikkert seiersmål. Giftige Bolaños brøt igjennom og skjøt i tverrliggeren, ballen spratt ned og var klart over mållinjen, men hverken dommer Svein Oddvar Moen eller hans assistenter fikk det med seg.

Det så ut til å koste dem seieren, da Kristofer Hæstad steg til værs etter et dos Santos-innlegg og stanget inn 2–2 mot gamle lagkamerater bare seks minutter før full tid.

Men Bolaños hadde enda mer på lager. Med sitt femte mål for sesongen avgjorde en meget spennende kamp, og sørget for at Start ligger på 3. plass i eliteserien.

– Jeg er veldig glad. Det var tre viktige poeng i en veldig vanskelig kamp, sier helten etter kampen.

Men han ville ikke gå med på at det var noen personlig revansje.

– Nei, det er ingen revansje. Slik er fotball, sier Bolaños, som så at ballen var inne da dommeren annullerte den første scoringen hans.

Andresen ser etter forsterkninger

Vålerenga står med fattige seks poeng på syv kamper. Presset øker på spillende manager Martin Andresen, som fra sidelinjen så sitt lag levere svakt forsvarsspill nok en gang. At Erik Hagen var ute med karantene, og backen Jarl André Storbæk måtte steppe inn, gjorde ikke tilstanden bedre.

– Når vi slipper inn to-tre-fire mål hver kamp, blir det vanskelig. Vi må stramme opp forsvarsspillet. Det føles som om det blir farlig når motstanderen nærmer seg 30 meter fra mål, sier Andresen.