Liverpool fullstendig overlegne

Dirk Kuyt (nr. to fra venstre) leverte både scoring og målgivende pasning da Liverpool tok tre høyst velfortjente poeng hjemme mot Liverpool søndag. Foto: AFP/Scanpix.

<pNewcastle hang med de første minuttene, men så kom forsvarsfeilene og Liverpool lekte seg til seier. </p

Liverpool-Newcastle 3-0:

Nedrykksspøkelset rykker stadig nærmere for Newcastle og Alan Shearer. Med dagens tap for Liverpool på Anfield er de fortsatt tre poeng unna sikker plass i Premier League.

Å møte Liverpool borte med kniven på strupen er av de verst tenkelige scenarioer for et lag, og det ble ingen gledens dag for alle med hjerte på Tyneside.

Det sto 1-0 etter 22 minutter, da Yossi Benayoun tuppet ballen over streken fra kort hold. Målet skulle vært annulert for offside, men dommeren lot det passere. Seks minutter etter sto det 2-0 da en markeringssvikt i Newcastle-forsvaret lot Dirk Kuyt få stupe ballen i mål etter en corner.

Newcastle var halvhjertet i jobbingen og skapte tilnærmet ingenting. Da Joey Barton i tillegg fikk direkte rødt kort drøye ti minutter før slutt ble dagen helsvart for bortelaget.

Liverpool var på sin side solide på hjemmebane, og reduserte ledelsen til Manchester United til tre poeng, med en kamp mer spilt. Dermed er de fortsatt med i gullkampen, selv om den virker mer og mer avgjort ettersom Manchester United ikke viser noen tegn til å gi fra seg tronen.

Owen benket, Gerrard tilbake

Til oppgjøret på Anfield valgte Newcastle-sjef Alan Shearer å benke den tidligere Liverpool-helten Michael Owen, mens de røde kunne juble over å ha sin kaptein Steven Gerrard tilbake i startoppstillingen.

Og det var nettopp Gerrard som tvang Steve Harper i aksjon med kampens første sjanse. Skuddet fra 20 meter ble slått til corner. Like etter var det Dirk Kuyt sin tur til å rive seg i håret da han møtte et godt innlegg fra Aurelio på bakerste stolpe. Den harde headingen strøk imidlertid utenfor målet til en utspilt Harper.

Men det skulle ikke gå lang tid før scoringen kom, og Alan Shearers problemer ble ytterligere forverret. Kuyt stjal ballen fra Alan Smith inne i feltet og fikk sendt den mot bakerste stolpe. Der kom Yossi Benayoun skliende og hadde en enkel jobb. Han var i offside, men målet ble godkjent.

Fullstendig markeringssvikt

Få minutter senere fikk israeleren til en god avslutning mot Steve Harper, men keeperen leverte en redning i toppklassen. Denne gang var imidlertid linjemannen oppe med flagget.

Med 28 spilte minutter var det klart for 2-0, etter en corner fra Steven Gerrard. Dirk Kuyt hadde ristet av seg sin oppasser og stupte ballen i mål. Markeringen var svært dårlig fra tre Newcastle-spillere, og igjen ble de straffet hardt for manglende innsats.

Newcastle virket allerede resignerte og skapte så godt som ingenting.

Det gjorde derimot Liverpool, og spesielt målscorerne Benayoun og Kuyt var livlige. Ledelsen så ikke ut til å roe ned angrepsvilligheten for de røde, og the Kop storkoste seg.

Alonso i tverrlegger

Fem minutter før pause viste Xabi Alonso ferdigheter da han slang i vei et skudd fra 20 meter. Ballen gikk i tverrleggeren og returen traff keeper Harper, som fikk kontroll. Før pause rakk også Kuyt å smelle et brassespark i hodet på Bassong, og Daniel Agger tvang fram en god redning fra Harper på en suser fra langt hold.

I pausen tok Shearer ut danske Peter Lovenkrands og satte inn Jonas Gutierrez, uten at det så ut til å hjelpe stort. Det var fortsatt Liverpool som kjørte kampen. Etter 50 minutter klinket Gerrard en ball like utenfor Newcastle-målet fra skrått hold inne i 16-meteren.

Forsøk fra Agger og den nevnte Liverpool-kapteinen fulgte, mens Newcastle kom sporadisk til innlegg uten å treffe annet enn spillere i rødt.

Rødt kort til Barton

Kampen dalte kraftig i fart og intensitet, og begge lag virket til tider å gå for halv maskin. Men det hindret ikke Alonso fra å treffe tverrleggeren for andre gang i kampen etter 73 minutter.

Og som om situasjonen ikke var ille nok for Newcastle valgte Joey Barton å la frustrasjonen gå utover Alonso 13 minutter før full tid. Urokråken hoppet hardt inn i en takling og klippet ned midtbanespilleren. Dommer Dowd hadde få andre valg enn å trekke opp det røde kortet.

Tre minutter før full tid kom den siste scoringen for dagen, signert innbytter Lucas. Aurelio slo inn i feltet hvor Lucas kom aldeles fri og headet ballen i mål bak Steve Harper. To minutter på overtid smalt Gerrard også kampens tredje skudd i tverrleggeren.

Nå gjenstår en nøkkelkamp hjemme mot nedrykkstruede Middlesbrough om en drøy uke, før Fulham (h) og Aston Villa (b) for Newcastle. Her må Shearers mannskap hente poeng om laget hans skal klare seg i den engelske toppdivisjonen.

Liverpool har igjen West Ham (b), West Bromwich (b) og Tottenham (h).