Meny

Sammenstøt om griseslakt i Kairo

Det var sammenstøt mellom grisebønder og politi i Cairo søndag. Foto: AFP/ Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom søndag til sammenstøt mellom fattige griseoppdrettere og politi i Egypts hovedstad Kairo da oppdretterne forsøkte å hindre at grisene ble tatt til slakting.

Mellom 300 og 400 beboere i et område av Kairo kastet stein og flasker mot politiet da de kom for å fange inn grisene og kjøre dem bort til slakting. Opprørspoliti skjøt med gummikuler og tåregass for å spre demonstrantene, for det meste ungdommer.

Grisebøndene har prøvd å hindre slakten flere ganger: Kristne raser over griseslakt

Egypts myndigheter bestemte onsdag at hele Egypts grisebesetning skal slaktes ned, angivelig på grunn av fare for influensaen H1N1, også kalt svineinfluensa.

Les mer her: Egypt vil slakte alle griser i landet

Myndighetene har opprettholdt beslutningen selv om Verdens helseorganisasjon WHO klart har sagt at sykedommen ikke smitter fra griser. Det er heller ikke registrert noe tilfelle av det nye H1N1-viruset i Egypt.

Den første gangen det ble bekreftet smittede griser etter utbruddet var søndag i Canada: H1N1-viruset påvist i canadiske griser

De fattige griseoppdretterne sier at masseslakten vil frata dem en avgjørende inntektskilde. De fleste av oppdretterne er koptiske kristne som også spiser grisekjøtt, i motsetning til Egypts muslimske flertall. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus