Sammenstøt om griseslakt i Kairo

Det var sammenstøt mellom grisebønder og politi i Cairo søndag. Foto: AFP/ Scanpix.
Det var sammenstøt mellom grisebønder og politi i Cairo søndag. Foto: AFP/ Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDet kom søndag til sammenstøt mellom fattige griseoppdrettere og politi i Egypts hovedstad Kairo da oppdretterne forsøkte å hindre at grisene ble tatt til slakting.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mellom 300 og 400 beboere i et område av Kairo kastet stein og flasker mot politiet da de kom for å fange inn grisene og kjøre dem bort til slakting. Opprørspoliti skjøt med gummikuler og tåregass for å spre demonstrantene, for det meste ungdommer.

Grisebøndene har prøvd å hindre slakten flere ganger: Kristne raser over griseslakt

Egypts myndigheter bestemte onsdag at hele Egypts grisebesetning skal slaktes ned, angivelig på grunn av fare for influensaen H1N1, også kalt svineinfluensa.

Les mer her: Egypt vil slakte alle griser i landet

Myndighetene har opprettholdt beslutningen selv om Verdens helseorganisasjon WHO klart har sagt at sykedommen ikke smitter fra griser. Det er heller ikke registrert noe tilfelle av det nye H1N1-viruset i Egypt.

Den første gangen det ble bekreftet smittede griser etter utbruddet var søndag i Canada: H1N1-viruset påvist i canadiske griser

De fattige griseoppdretterne sier at masseslakten vil frata dem en avgjørende inntektskilde. De fleste av oppdretterne er koptiske kristne som også spiser grisekjøtt, i motsetning til Egypts muslimske flertall. (©NTB)