Meny

Styret i Halden Arbeiderblad trekker seg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret i Halden Arbeiderblad, som har høstet krass kritikk etter oppsigelsen av redaktør Frode Rekve og administrerende direktør Anne-Grethe Kolstad, trekker seg.

– Vi har fått innspill fra store eiere om å ha en ekstraordinær generalforsamling, og styret mener det er riktig å ha et styremøte mandag. Plassene i styret vil bli stilt til disposisjon, sier styreleder Harald Bjerge til NRK.

– Etter møtet vil valgkomiteen starte arbeidet med å finne et nytt styre, sier Bjerge.

Styret i Halden Arbeiderblad har høstet massiv kritikk etter at det ba Rekve og Kolstad om å vurdere sine stillinger.

200 abonnenter har sagt opp avisa, annonsører har trukket seg fra avtaler og de ansatte benyttet 1. mai til å demonstrere mot det de betegner som usaklig oppsigelse.

Nå håper styrelederen at roen igjen skal senke seg rundt avishuset, og at lesere og annonsører igjen skal slutte opp om avisa.

– Vi trekker oss for å få tilbake den positive gløden rundt Halden Arbeiderblad, sier han til NRK.

Kravet om ekstraordinær generalforsamling kommer fra LO Halden, som i henhold til vedtektene har rett til å kreve dette ettersom de eier mer enn 10 prosent av aksjene i avisa. (©NTB)


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus