Meny

Minst seks omkommet i snøskred i Østerrike

Østerrikske redningsarbeidere arbeidet søndag på rasstedet på Schalfkogel. Minst seks turgåere mistet livet i snøraset i nærheten av feriestedet Sölden i Tyrol. Foto: REUTERS/SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst seks er omkommet i et snøras i nærheten av feriestedet Sölden i Tyrol i Østerrike. Redningsmannskaper fant de døde søndag formiddag.

Skredet gikk lørdag, men på grunn av værforholdene kunne ikke redningsarbeidet begynne før søndag, ifølge den østerrikske kringkastingen ORF. Et helikopter ble sendt mot ulykkesområdet umiddelbart lørdag ettermiddag, men kunne ikke lande.

Alle de seks omkomnes antas å være medlemmer av en tsjekkisk klatregruppe som hadde vært på vei opp mot det 3.500 meter høye fjellet Schalfkogel. Den eneste overlevende i gruppen er en middelaldrende mann som hadde valgt å bli igjen i hytta de hadde oppholdt seg i.

Politiet regnet søndag formiddag ikke med å finne flere omkomne. Ulykkesområdet ligger i cirka 3.000 meters høyde.

Også i Sør-Tyrol på den italienske siden av grensen ble en turgåer tatt av snøskred lørdag og først funnet etter at han var død. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus