Tiltalt for Mumbai-terror behandles som voksen

Overvåkningskamera fanget Mohammed Ajmal Kasab på jernbanestasjonen i Mumbai. Foto: AP / Scanpix
Overvåkningskamera fanget Mohammed Ajmal Kasab på jernbanestasjonen i Mumbai. Foto: AP / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDen eneste overlevende og mistenkte fra terrorangrepet i den indiske millionbyen Mumbai i fjor, vil bli behandlet av domstolen som voksen. Dermed risikerer han dødsstraff.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er meldingen fra dommeren som skal lede rettssaken etter at spørsmålet om den tiltalte Mohammed Ajmal Kasabs alder har vært behandlet.

Les også: Rettssak mot Mumbai-terrorist innledet

Kasabs forsvarer sier at den tiltalte var 17 år da angrepet i Mumbai skjedde, og at han derfor må behandles av en spesiell ungdomsdomstol. Men indiske medisinere sier at Kasab er minst 20 år gammel etter å ha undersøkt tennene hans og vurdert røntgenbilder av beinbygningen i kroppen.

Les også: Enslig Mumbai-angriper på tiltalebenken

Dommer M. L. Tahiliyani, rettens formann, avgjorde lørdag at de medisinske undersøkelsene var tilstrekkelige for å behandle Kasab som voksen da gjerningene ble begått.

Aktoratet sier at Kasab, en pakistaner, var en av ti angripere som var ansvarlig for drapene på 166 mennesker i angrepet på flere hoteller og andre bygninger i Mumbai. 304 andre ble såret i angrepet. De ni andre angriperne ble drept i kampene med indiske sikkerhetsstyrker som fulgte.

Hadde Kasab blitt vurdert som ungdom, kunne han maksimalt ha fått tre års fengsel. (©NTB)