Meny

Fly på vei til Gardermoen måtte nødlande

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et fly med 122 passasjerer som var på vei fra København til Gardermoen, måtte nødlande på Landvetter i Göteborg da det fikk motorproblemer lørdag.

Göteborg (NTB-TT): Boeing 737-flyet med rutenummer SK1452 tok av fra København klokka 14.15 lørdag og var på vei til Oslo.

Etter ei tid i lufta begynte en av flyets to motorer å få problemer.

- Det var en turbinfeil som oppsto i den ene motoren. Kapteinen valgte da å skru av motoren og fly til nærmeste egnede sted for å lande, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge til NTB.

Flyet gjennomførte en vellykket sikkerhetslanding på Landvetter lufthavn utenfor Göteborg.

Uten dramatikk

Kapteinen informerte passasjerene om hendelsen, og han gikk selv bakover i flyet for å svare på spørsmål fra passasjerene.

- Han fikk en del spørsmål, men det var ingen tegn til panikk. Et fly med én motor oppfører seg på samme måte som om det skulle hatt to motorer, og det ligger ingen dramatikk i dette, forsikrer Johansen.

Den svenske redningstjenesten fikk melding om hendelsen klokka 14.51. Et kvarter senere landet flyet uten dramatikk på rullebanen ved Landvetter lufthavn i Göteborg, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

- Vi hadde full beredskap, men vi behøvde ikke å gripe inn, piloten tok seg av alt, sier Rolf Persson ved redningstjenesten i Göteborg til TT.

Erstatningsfly

Det er normal prosedyre at et fly lander ved nærmeste egnede flyplass når det får motorproblemer, sier Johansen. Han utelukker at motorproblemene kan skyldes mangelfullt vedlikehold hos SAS.

- Feil kan skje fra tid til annen, men at det er trygt å fly, det hersker det ingen tvil om. Det er fortsatt trygt å fly med SAS, og vi har godt vedlikehold av høy kvalitet, sier Johansen.

På Landvetter ble passasjerene brakt inn til terminalen, og der ble de servert mat i påvente av et erstatningsfly. Like etter klokka 18 var flyet kommet fram til Göteborg fra Oslo, og rundt klokka 19 var passasjerene framme i Norge.

- Passasjerene har beklageligvis opplevd en forsinkelse på nærmere fire timer, fastslår Johansen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus