Meny

Over 60 drept da granater traff sykehus

Denne kvinnen er heldig da hun og datteren har kommet seg ut av krigssonen og på sykehus. Foto: AFP/Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 60 mennesker ble drept da artillerigranater traff et improvisert sykehus i krigssonen på Sri Lanka, ifølge helsepersonell.

Colombo (NTB-AP): En regjeringsansatt lege i krigssonen sier til nyhetsbyrået AP at minst 64 pasienter og andre ble drept i to artilleriangrep på sykehuset lørdag.

Legen ville ikke bli identifisert fordi han formelt ikke har myndighet til å snakke med mediene.

Den LTTE-vennlige nyhetstjenesten TamilNet skriver at regjeringsstyrker angrep sykehus både fredag og lørdag. En talsmann for regjeringsstyrkene avviser at regjeringshæren har angrepet noe sykehus.

87 såret

Ytterligere 87 personer ble såret av granatene i de to angrepene, opplyser legen.

TamilNet oppgir det samme antallet drepte i angrepene lørdag. Ifølge TamilNet var det sykehuset i Mullivaaykkaal som ble angrepet.

Sykehuset ligger inne i krigssonen, men drives av leger fra regjeringssiden.

TamilNet oppgir at en frivillig, kvinnelig lege ble drept øyeblikkelig, mens tre andre medhjelpere ble såret. En av dem skal ha blitt lammet.

TamilNet hevder at det var rundt 400 pasienter inne på og utenfor sykehuset da granatene rammet første gang. Andre angrep skjedde mens mange var opptatt av å hjelpe drepte og sårede etter det første angrepet.

En ansatt som holder kontakt med Røde Kors, bekrefter at regjeringsstyrkene hadde fått opplysninger om sykehusets nøyaktige plassering for tre dager siden, etter at sykehuset var blitt truffet for første gang.

- Må holde ord

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) sier til NTB at han ikke kjenner episoden utover det som kort er rapportert. På generelt grunnlag sier han likevel at det er avgjørende at partene holder sine løfter.

- Sri Lankas regjering har oppfordret folk til å gå til sikkerhetssonen. Da må de ikke angripe den. Regjeringen har også lovet at den ikke skal bruke tunge våpen i dette området. Da må de holde det. Og LTTE må la sivile forlate krigsområdet når de ønsker det, sier Solheim.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus