Meny

Rask reaksjon reddet trolig livet til knivoffer

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets raske reaksjon etter at tre menn ble knivstukket utenfor et utested i Oslo sentrum natt til 1. mai, reddet trolig livet til en 23-åring.

Oslo (NTB-Snorre Schjønberg): Politiet leter etter to menn.Politiet håper den alvorlig skadde 23-åringen kan kaste lys over saken.

Sammen med to andre menn i 20-årene ble han knivstukket utenfor et utested ved Oslo rådhus like etter klokken 2 natt til fredag.

To av ofrene kom fra hendelsen uten livstruende skader. Heller ikke den 23 år gamle mannen ble livstruende skadd, men for ham kunne det altså gått langt verre.

Mannen ble umiddelbart fraktet til Ullevål universitetssykehus i en politibil. Det reddet trolig livet hans, melder TV 2.

- Jeg kan bekrefte at sykehuset har opplyst at hvis han ikke hadde kommet da han kom, så hadde saken fått et langt mer tragisk utfall, sier leder Hanne Kristin Rohde ved Oslo-politiets volds- og sedelighetsseksjon til TV-kanalen.

Også en annen av de skadde ble sendt til Ullevål universitetssykehus, mens den tredje personen ble utskrevet fra Aker universitetssykehus fredag formiddag.

To gjerningsmenn

Ifølge vitner ble to menn observert løpende fra stedet like etter episoden. Politiet har ikke pågrepet noen i saken, og leter på spreng etter gjerningsmennene.

- Det er litt uklart hva som har skjedd, men trolig var det to gjerningsmenn som sto bak knivstikkingene. De to skal være lyse i huden, den ene hadde tatoveringer og begge stakk av fra stedet etter ugjerningen, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

23-åringen som ble påført de mest alvorlige skadene skal avhøres i løpet av fredagskvelden.

- Vi håper han kan bidra til å opplyse saken. Men vi har generelt en stor tro på at vi skal greie å sirkle inn gjerningspersonen eller - personene, sier Rohde.

Fire ofre

En fjerde person ble knivstukket i Oslo sentrum litt senere på natten. Episoden hadde ikke sammenheng med knivstikkingen ved Rådhuset.

- Klokken 3.37 fikk vi melding om at en person var blitt knivstukket i området ved Akersgata og Tollbugata. Personen ble sendt til Aker universitetssykehus, og ble ikke livstruende skadd. Vi har pågrepet en person som vi mener er gjerningsmannen, sier Hjulstad til NTB.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus