Meny

Jensen: - Uansvarlig forslag fra Stoltenberg

Frp-formann Siv Jensen er lite begeistret for regjeringens forslag om solidaransvar. – Byråkratisk og uansvarlig, sa hun da hun talte under 1. mai-arrangement i Drammen. Foto: Stian Lysberg Solum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-formann Siv Jensen betegner regjeringens forslag om såkalt solidaransvar som byråkratisk og uansvarlig.

Drammen/Oslo (NTB-Per Christensen): Hun mener det kan bety kroken på døra for mange småbedrifter.

Jensen hadde fått med seg hovedinnholdet i statsminister Jens Stoltenbergs tale da hun senere på dagen 1. mai inntok Bragernes Torg i Drammen for å gi sin vurdering av utfordringene Norge står overfor, og regjeringens evne til å gjøre noe med dem.

- Frp er like opptatt av å bekjempe sosial dumping som andre partier. Men dette forslaget vil jeg advare mot. Å skyve kontroll- og lønnsansvar oppover i en leverandørkjede betyr et vanvittig merbyråkrati og store ekstrakostnader for bedriftene. Dette er direkte uansvarlig, sier Jensen til NTB etter talen.

Tarifflønn

Stoltenberg varslet i sin 1. mai-tale at regjeringen vil sikre at arbeidstakere får sin rettmessige tarifflønn ved at en hovedleverandør blir ansvarlig for at underleverandører overholder sine lønnsforpliktelser.

Jensen synes forslaget muligens kan ha noe for seg i store bedrifter med mange ansatte, men at små produksjonsbedrifter vil finne det håpløst å påta seg ansvaret for hva som skjer hos underleverandører.

For å få bedre kontroll med sosial dumping mener Jensen at Norge heller burde forlenge overgangsordningen for borgere fra de nye EU-landene, slik at de fortsatt må ha fast jobb før de kommer til landet.

Som ventet

Frp-formannen brukte lite tid på regjeringsspekulasjoner, men registrerer at både Venstre og Kristelig Folkeparti sier bastant nei takk til samarbeid med Frp.

- Dette er helt som ventet. Partiene posisjonerer seg forut for valget. Vi har imidlertid en viss erfaring for at tonen ikke alltid er den samme når valgresultatet foreligger. Frp lukker ingen dører og endrer ikke strategi. Men jeg må jo si at det ikke er særlig konstruktivt det som skjer på borgerlig side, sier Jensen.

Hun minner om at Frp har invitert til bredt borgerlig samarbeid, og at de fire partiene bør kunne komme sammen for å drøfte hva det er mulig å få til, dersom valget gir et borgerlig flertall på Stortinget.

Løftebrudd

Jensen mener at regjeringen og LO like gjerne kunne bruke 1. mai til å feire sine løftebrudd.

- Eldreomsorgen skulle det skinne av. Sannheten er jo at det er verre nå enn da de overtok. Det samme gjelder helsevesenet, der køene er lenger enn noensinne, sier partilederen.

Hun viste til SV-leder Kristin Halvorsens omsorg for lavtlønnede kvinneyrker og varslet at Frp allerede mandag vil foreslå et lønnsløft for hjelpe- og sykepleiere, samt opprydding i den omfattende bruken av brøkstillinger.

- Hvis Halvorsen er så urolig for disse underbetalte kvinneyrkene som hun sa i talen på Youngstorget, får hun nå sjansen til å stemme for vårt forslag, sier Jensen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus