Meny

Torstein Grythe er død

Musiker og dirigent Torstein Grythe som var med på  starte guttekoret Sølvguttene for 60 år siden,  er død, 90 år gammel.  
Arkivfoto: Bjørn  Sigurdsøn / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torstein Grythe, dirigent og stifter av guttekoret Sølvguttene er død, 90 år gammel. Grythe døde natt til fredag 1. mai.

Torstein Grythe stiftet Sølvguttene i 1940 og dirigerte koret fram til 2004. I 1968 ble Sølvguttene slått sammen med NRKs guttekor.

Grythe drev Sølvguttene fram til internasjonal anerkjennelse gjennom 64 års arbeid. For dette ble Grythe hedret med St. Olavs Orden, Kongens fortjenstmedalje i gull og Spellemannsprisens hederspris.

Torstein Grythe var i tillegg musikklærer ved Foss gymnas fra 1955 til 1972, og fra 1972 til 1987 lektor ved Oslo lærerhøyskole.

– Med Torstein Grythes bortgang er en av norsk korbevegelses store idealister borte. Hans innsats for guttekorsangen i Norge er av uvurderlig betydning, for så vel de som har deltatt i arbeidet, som de som har hatt gleden av resultatet, sier Fredrik Otterstad, musiker og mangeårig venn av Torstein Grythe til NTB.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus