Torstein Grythe er død

Musiker og dirigent Torstein Grythe som var med på  starte guttekoret Sølvguttene for 60 år siden,  er død, 90 år gammel.  Arkivfoto: Bjørn  Sigurdsøn / SCANPIX
Musiker og dirigent Torstein Grythe som var med på  starte guttekoret Sølvguttene for 60 år siden,  er død, 90 år gammel.  
Arkivfoto: Bjørn  Sigurdsøn / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTorstein Grythe, dirigent og stifter av guttekoret Sølvguttene er død, 90 år gammel. Grythe døde natt til fredag 1. mai.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torstein Grythe stiftet Sølvguttene i 1940 og dirigerte koret fram til 2004. I 1968 ble Sølvguttene slått sammen med NRKs guttekor.

Grythe drev Sølvguttene fram til internasjonal anerkjennelse gjennom 64 års arbeid. For dette ble Grythe hedret med St. Olavs Orden, Kongens fortjenstmedalje i gull og Spellemannsprisens hederspris.

Torstein Grythe var i tillegg musikklærer ved Foss gymnas fra 1955 til 1972, og fra 1972 til 1987 lektor ved Oslo lærerhøyskole.

– Med Torstein Grythes bortgang er en av norsk korbevegelses store idealister borte. Hans innsats for guttekorsangen i Norge er av uvurderlig betydning, for så vel de som har deltatt i arbeidet, som de som har hatt gleden av resultatet, sier Fredrik Otterstad, musiker og mangeårig venn av Torstein Grythe til NTB.