Meny

– Pakistans framtid i fare

En pakistansk regjeringssoldat holder vakt. Talibanmilitsens forsøk på å ta makten over deler av Pakistan setter hele landets framtid i fare advarte Frankrikes nye spesialutsending til Pakistan og Afghanistan Pierre Lellouche fredag. Den islamistiske militsens styrker har rykket fram til et område bare 100 kilometer fra den pakistanske hovedstaden Islamabad (Foto: SCANPIX/Akhtar Soomro/REUTERS)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Talibanmilitsens forsøk på å ta makten over deler av Pakistan setter hele landets framtid i fare. Landet står ved en historisk korsvei, advarer Frankrikes nye spesialutsending til Pakistan og Afghanistan.

Den islamistiske geriljaens styrker står nå bare 100 kilometer fra den pakistanske hovedstaden Islamabad. Pakistan står overfor en «nasjonal husbrann», som landet selv må slukke, sa utsendingen Pierre Lellouche fredag.

– Situasjonen er alvorlig og tiden knapp, framholdt Lellouche overfor mediefolk i New Delhi, dit han kom sent torsdag kveld etter et besøk i Pakistan.

– Selve Pakistans eksistens står på spill, framholdt han.

USA og flere andre vestlige land har tidligere sagt seg sterkt bekymret over utviklingen i Pakistan. Amerikanske talsmenn anklager regjeringen i Islamabad for å ha kapitulert overfor Taliban, ved å tillate innføring av den islamske straffeloven sharia i deler av Pakistan.

Regjeringen gikk med på dette, i håp om at det skulle føre til fredeligere tilstander i Swat-dalen nordvest i Pakistan. Men Taliban holdt ikke løftet om å la seg avvæpne, og denne måneden trappet militsen opp sin framrykking i distriktene Buner og Lower Dir. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus