Meny

KrF skal bekjempe fattigdom

OFFENSIVE: Programkomiteens leder Knut Arild Hareide, og partiets nestleder, Inger Lise Hansen, presenterte KrFs programforslag torsdag. Partiet mener regjeringen har sviktet i fattigdomskampen, og lanserer derfor en rekke tiltak i forslaget til partiprogram for neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fattigdom – både vår egen og den ute i verden – blir en av hovedsakene til Kristelig Folkeparti i valgkampen.

– Vi så nylig tall som viser at vi har fått 10.000 flere fattige under de rødgrønne, og det var før finanskrisen satte inn, leder Knut Arild Hareide i KrFs programkomité.

Kristelig Folkeparti mener de rødgrønne, og spesielt SV, som har fattigdomsbekjempelse som en av sine hovedsaker, har sviktet grunnleggende i fattigdomskampen. Partiet lanserer derfor en rekke tiltak i forslaget til partiprogram for neste år.

Flere tiltak

Blant annet vil KrF sørge for økonomiske midler som sikrer alle barn de samme mulighetene til å delta i aktiviteter, som skolekorps, speideren og leirskole, samt aktiviteter i skolen. Programkomiteen forslår dessuten å liberalisere muligheten til å benytte seg av gjeldsordningen og endre ordningene med boligtilskudd og bostøtte til å gjelde flere.

– Vi vil gjøre dette til en hovedsatsing i valgkampen, sa Hareide før programdebatten på landsmøtet i Kristiansand startet fredag formiddag.

Krisen rammer fattige

Han viste dessuten til at den verdensomspennende økonomiske krisen rammer de som allerede har minst hardest. Det gjelder spesielt land som har en stor del av sine inntekter fra eksport.

– De rike landene har gitt hjelpepakker til seg selv til en verdi av 2.500 milliarder dollar. Det tilsvarer 25 års internasjonal bistand. KrF vil øke bistanden til 1,3 prosent av brutto nasjonalinntekt, sa Hareide og sendte av gårde en liten syrlig hilsen til Fremskrittspartiet:

– Vi trenger politikere med større drømmer enn billigere bensin, la han til. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus