Meny

– Skjøt kameraten ved et uhell

En 20 år gammel mann ble natt til fredag pågrepet mistenkt for å ha skutt og drept en 25-åring i en bolig på Byåsen i Trondheim. Mannen er foreløpig siktet for forsettlig drap.
Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX .

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-åringen som er siktet for å ha drept kameraten sin i Trondheim natt til fredag, har forklart politiet at han ikke forstår hvordan hagla ble avfyrt.

Mannen er sterkt preget av det som har skjedd, ifølge forsvareren, advokat Morten Aalberg.

– Dette var jo bestekameraten hans. Ut fra min vurdering var det som skjedde en tragisk ulykke, sier Aalberg til NTB.

20-åringen skal ha opplevd at det plutselig smalt, og at kameraten falt bakover.

– Han har ingen forklaring på hvordan det skjedde at våpenet ble avfyrt. Han har opplyst at de var i kontakt med det begge to, sier han.

20-åringen er siktet for forsettlig drap. Han har ikke formelt tatt stilling til skyldspørsmålet.

– Politiet har heller ikke bedt ham om å gjøre det. Foreløpig har avhøret gått ut på at han skulle fortelle hva som skjedde, noe han har gjort, sier forsvareren.

– Tyder på drap

Den 25-årige mannen ble funnet skutt i magen sokkelleiligheten hvor den siktede 20-åringen bodde på Byåsen i Trondheim. Det var venner av den siktede som varslet politiet i 0.30-tiden natt til fredag. Nøyaktig én time senere ble 20-åringen pågrepet.

– Vi etterforsker dette som en drapssak og den mistenkte er foreløpig siktet for forsettlig drap, opplyser politioverbetjent Geir Olav Granbo i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB. Det utelukkes heller ikke at skuddet kan ha gått av ved et uhell, men mye tyder på at det dreier seg om et drap, opplyser politiet.

– Vitneutsagn og tekniske funn på åstedet gjør at vi mener det er et drap som er begått. Siktede har snakket med flere personer, og det er da sagt ting som politiet har festet seg ved, sier politiinspektør Alf Rune Nilsen til VG Nett.

Godtar varetekt

Advokat Morten Aalberg venter at siktelsen på forsettlig drap kan bli endret til uaktsomt drap.

– En siktelse er jo bare politiets foreløpige arbeidshypotese. Jeg ser ikke bort fra at den kan endres når etterforskningen kommer videre, sier han.

Politiet vil be om fire ukers varetekt. 20-åringen vil godta fengsling.

– Det gjør han fordi han ut fra sakens karakter har forståelse for politiets behov for å etterforske, sier Aalberg.

Varetektsfengslingen blir avgjort som en såkalt kontorforretning lørdag. Den siktede møter dermed ikke i retten.

Hadde hagla i stua

Politiet har gjort beslag i en hagle og flere luftvåpen hjemme hos den drapssiktede 20-åringen.

De to mennene skal ha vært venner gjennom flere år, og politiet kjenner ikke til at skal ha vært noen konflikt mellom de to. Det er heller ingen tegn til kamp på åstedet.

– Det var 20-åringen som eide hagla. Den sto oppbevart i stua hans, sier advokat Morten Aalberg. Han sier politiet har avhørt klienten om både hvordan våpenet ble oppbevart og hvordan det hadde seg at det var ladd. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus