Meny

– Ingen krise i LSK

MOTGANG: LSK-trener Henning Berg gikk på et nytt tap etter at Brann slo Lillestrøm 3-1 i eliteseriekampen i fotball i Bergen onsdag kveld. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et nytt tap for Lillestrøm vil ikke trener Henning Berg krisemaksimere situasjonen i klubben. – Vi er fortsatt bare seks poeng unna bronsen, sier han til ABC Nyheter.

Sesongen er verre enn marerittet i 2008 så langt, men trener Henning Berg og hans kanarifugler synes ikke det er krise på Åråsen.

– Vi spilte en bra bortekamp og var absolutt på høyde med Brann før utvisningen, sier han.

– Det er ingen krise. Det ser man hvis man ser på hvilke lag vi har møtt, på de skadene vi har fått og på marginene vi har hatt mot oss. Vi har scoret mål i alle kampene så langt, men vi har også sluppet inn noen som burde vært unngått. Vi må bli hvassere foran begge mål, sier han.

Utvisningen til Vidar Riseth ønsket ikke Henning Berg å bruke for mye energi på.

– Jeg ser det ikke så godt fra sidelinjen, men jeg ble overrasket. Nils Johan Semb har sett noen situasjoner i sitt liv og sier det ikke er noe, men jeg regner med Roy Helge Olsen var 100 prosent sikker da han gjorde det. Det er ikke annet å gjøre enn å forholde seg til det, sier han.

– Håper de har ryggrad

Vidar Riseth var rykende uenig i utvisningen, og ble lenge igjen på banen før han tuslet i garderoben.

– Jeg ble igjen på banen fordi jeg ville ha grunnen til at han gir meg kort. Han sier at han ser drakten til Huseklepp som et flagg, men det er jo feil. Det har jeg sett på TV-bildene. Så nå håper jeg han gjør det samme selv og jeg håper NFF har såpass ryggrad at de gjør det også, sier Riseth.

I likhet med sin trener vil heller ikke Riseth snakke om noen krise i klubben.

– Det er 69 poeng igjen å kjempe om, så det er ikke krise, men vi må begynne å ta poeng. Tendensen før jeg får rødt kort er bra, og fortsetter vi slik ser det bra ut.

Han får støtte av Bjørn Helge Riise som leverte en god kamp i går.

– Det er ingen av oss spillere som stresser. Jeg er sikker på at vi hadde vunnet kampen om vi hadde spilt 11 mot 11, men når vi ikke gjør det er det logisk at vi blir spurt om krise. Men det er små personlige feil og marginer som gjør at vi ikke vinner, og vi har mye å spille om enda. Det er bare en kamp så langt i år hvor vi ikke kunne vunnet, og det var mot Aalesund, sier han.

Ny superkamp av Huseklepp

Brann-trener Steinar Nilsen var strålende fornøyd med laget etter kampen, og at Erik Huseklepp leverte nok en superkamp gledet tromsøværingen.

– Han gjør en kjempegod match, sier han.

De økende spekulasjonene om interesse fra utenlandske klubber bekymrer imidlertid ikke Nilsen.

– Jeg er bare glad for at det er interesse rundt våre spillere, og for at dere skriver om dem.

– Er han til salgs?

– Nå spør du om ting om jeg ikke har kontroll over. Det eneste jeg har fokus på er å sørge for at han blir enda bedre til å spille fotball, sier han.

Etter to seire på en uke har vinden snudd for Brann, og treneren føler ting faller mer og mer på plass.

– Nå er jeg veldig fornøyd med strukturen vi har i laget og hvordan vi ligger. Spillerne vet hva de skal gjøre både offensivt og defensivt og de forstår arbeidsoppgavene sine, sier han til ABC Nyheter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus