Skjerpet straffen

<pAgder lagmannsrett har dømt stefaren til Christoffer Gjerstad Kihle (8) til åtte års fengsel for å ha mishandlet gutten til døde.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straffen er to år strengere enn hva den 36 år gamle mannen ble idømt i Tønsberg tingrett i fjor høst. Straffen er også ett år strengere enn påstanden til aktor, statsadvokat Per Halsbog.

– Det er straffskjerpende at dette har skjedd mot en forsvarslås og sårbar gutt. Voldshandlingen ligger nær opp til forsettlig drap. Endog hans mor stilte ikke opp for ham, sa lagdommer Erik Holth ifølge Aftenposten.no.

Den åtte år gamle gutten ble funnet død i sin egen seng i Kodal ved Sandefjord i februar 2005. Han hadde omfattende hodeskader og dessuten blåmerker over store deler av kroppen. Da han ble funnet var nese og munn stoppet igjen med papir.

Saken ble forsøkt henlagt to ganger, men i mars i fjor beordret riksadvokat Tor-Aksel Busch at tiltale skulle reises mot åtteåringens stefar. Saken har i ettertid vakt betydelig oppsikt fordi ingen, verken skole, sykehus eller barnevern, reagerte på at den vesle gutten i lang tid kom på skolen med synlige skader og blåmerker.

Da dommen ble lest opp i Agder lagmannsrett, anket stefaren dommen på stedet til Høyesterett. (©NTB)

Personvernpolicy