Gutt (9) avfyrte hagle på barneskole

<p>Politiet pågrep niåringen etter skyteepisoden i Harstad. Foto: Harstad Tidende</p>
Politiet pågrep niåringen etter skyteepisoden i Harstad. Foto: Harstad Tidende

<pNiåringen avfyrte hagla, da grep lærerinnen inn. - Hun er dagens helt, sier lokalt politi.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Våpenloven

§ 27a. Skytevåpen eller en vital våpendel, samt ammunisjon, skal oppbevares forsvarlig nedlåst. Kongen fastsetter nærmere regler for oppbevaring. Slike regler kan også gjelde for skytevåpen, våpendeler og ammunisjon som nevnt i § 5.

Politiet kan foreta kontroll med oppbevaringen hos den som har skytevåpen, våpendeler og ammunisjon. Hos private kan slik kontroll bare gjennomføres etter forhåndsvarsel.

§ 29. Ingen må overdra eller overlate skytevåpen, våpendeler eller ammunisjon til person under 18 år uten særskilt samtykke fra vedkommende politimester. Slikt samtykke kan ikke gis når vedkommende er under 16 år.

En elev ved Kanebogen barneskole i Harstad har avfyrt skudd med haglegevær i skolegården. Ingen skal være skadet, skriver Harstad Tidende .

Eleven er ni år gammel og går i fjerde klasse på skolen. Politiet ble varslet av en medelev etter at han hadde avfyrt to skudd. Gutten har hatt en konflikt med en annen elev på skolen, men det er ikke kjent om dette er bakgrunnen for episoden.

- 08.34 fikk vi melding fra Kanebogen at en medelev hadde avfyrt to skudd i skolegården med et haglegevær. Eleven ble hurtig tatt hånd om av lærer på skolen, som tok fra ham geværet og tok hånd om ham, sier stabssjef Magne-Hugo Nilsen i Midtre Hålogaland politidistrikt til ABC Nyheter.

Den kvinnelige læreren reddet dagen. Hun grep inn da hun hørte et skudd, og fikk tak i løpet på hagla.

- Hun ble oppmerksom på gutten med våpenet, trolig fordi hun hørte et skudd. Hun gikk da mot ham for å avverge det hun fryktet mest, sier Magne Hugo Nilsen, stabssjef ved Midtre Hålogaland politidistrikt, til Dagbladet.no.

Det andre skuddet gikk av da hun grep tak, og skuddet gikk ufarlig rett til værs. Deretter fikk hun kontroll på gutten og tok ham med seg inn.

Skoledagen som normalt

Kommunens kriseteam og ledelsen ved skolen holdt et informasjonsmøte for elvene ved 10-tiden. Skoledagen vil forløpe som normalt utover dagen, ifølge politiet, og kriseteamet vil gå fra rom til rom og snakke med elevene.

- Ette det jeg har forstått av assisterende rådmann skal skoledagen gå som normalt, i den grad det lar seg gjøre etter en slik hendelse, sier Nilsen.

- Hvordan får en niåring tak i ei hagle?

- Det lurer vi også på. Vi regner med at det blir avdekket. Nå pågår en etterforskning der guttens foreldre og andre impliserte tas hånd om, sier han.Vis større kart

Personvernpolicy