1100 evakuert etter bombetrussel

Det går 1100 elever på Gjøvik videregående skole. I tillegg arbeider det rundt 200 lærere og annet personell. Foto: Webcam/Gjøvik vgs.
Det går 1100 elever på Gjøvik videregående skole. I tillegg arbeider det rundt 200 lærere og annet personell. Foto: Webcam/Gjøvik vgs.

<pElever og lærere måtte flykte fra klasserommene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjøvik videregående skole, med 1100 elever og lærere er evakuert etter en bombetrussel mandag morgen, melder Oppland Arbeiderblad.

Én gutt, som er elev på skolen, er pågrepet på skoleområdet og brakt inn til avhør. Politiet er sparsomme med opplysningene, men gutten vil ifølge Tom Pettersen i Vestoppland politidistrikt måtte svare på spørsmål om bombetrusselen.

- Han er inne til avhør, og skal måtte svare på spørsmål. Vi kan ikke si hvordan vi ble oppmerksom på gutten, men dette skal vi avklare nå, sier Pettersen til ABC Nyheter.

Skolen ble raskt evakuert etter at politiet ble varslet om truslene. Etter kort tid ble også nabobygget til skolen evakuert, melder VG Nett.

I denne bygningen ligger den såkalte stråleterapienheten ved Sykehuset Innlandet Gjøvik, der blant annet kreftpasienter får strålebehandling på dagtid.

– Vi er nødt til å ta denne trusselen på alvor, sier operasjonsleder Tom Midthaug i Vestoppland politidistrikt til NTB.

Bombeeksperter med hunder startet gjennomsøking av skolen ved 12-tiden mandag.

– Det er for tidlig å si hvor lang tid det vil ta å gå gjennom de aktuelle delene av skolen. Men fram til vi får avkreftet eller verifisert om det er noe i denne trusselen, må vi ta høyde for at den er reell, sier Midthaug.

«Det kåmer til å gå av en bombe»

Klokka 10.02 fikk avisa og rektor ved skolen en e-post fra en anonym avsender:

"det kåmer til å gå av en bombe i kantina i dag åp gjøvik videregående skolle

den vill dreppe alle syndere og de stygge

den er allerede lagt ut på plassen sin

gled dere!! hahahaha"

Gjøvik videregående skole er skole for alle elever i Gjøvik kommune. Det har gjort at hendelsen har satt dype spor i hele kommunen i dag.

Drillet på krisehåndtering

Etter skytingene i Finland og Tyskland har skoler over hele Norge innført nye rutiner for krisehåndtering. Pettersen sier at disse rutinene nå ble fulgt.

- Det har vært drillet på politi- og skolesamarbeid i kommunen tidligere. Vi følger våre planer og gjør det vi skal gjøre. Folk kan føle seg rimelig trygge nå, sier han.


View Gjøvik vgs in a larger map

Personvernpolicy