Meny

Bluesgeneral Geir Hovig er gått bort

(Foto: NRK)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRKs profilerte programleder Geir Hovig er død, 64 år gammel. Hovig døde etter et illebefinnende søndag kveld, melder kanalen.

- Hovig hadde en enormt viktig posisjon i Norge for utbredelse av bluesmusikk. Han var en ildsjel som hadde en unik radiostemme. En ting er å kunne mye om blues en annen ting er evnen til å kunne være til stede og formidle dette på radio, sier ABC Nyheters bluesekspert Øyvind Pharo.

Geir Hovig ble født i Namsos og vokste opp i Overhalla.

Han hadde lang fartstid i NRK, hvor han begynte i 1970, men huskes kanskje aller best for radioprogrammet «Hovigs Hangar».

- Hovig hadde troverdighet som radiomann samtidig som han var bluesfaglig sterk. Han var raus og en svært kontaktskapende person i miljøet. Han var med i starten av Notodden Bluesfestival og gjorde at festivalen fikk en bra start mediemessig. Hovig reiste også rundt på festivaler i Europa og USA og formidlet inntrykk hjem til lytterne. Det kommer nok til å bli et stort savn etter den rustne stemmen, sier Pharo.

– Med tapet av Geir Hovig har NRK mistet en av sine mest profilerte og folkekjære programledere, sier regionredaktør Bjørn Stuevold i NRK Trøndelag.

Hovig jobbet som journalist i Associated Press og NTB før han startet sin karriere i NRK. I mange år var han en kjent stemme i Dagsnytt, før han vendte tilbake til Trøndelag på midten av 1970-tallet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus