Bluesgeneral Geir Hovig er gått bort

(Foto: NRK)
(Foto: NRK)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pNRKs profilerte programleder Geir Hovig er død, 64 år gammel. Hovig døde etter et illebefinnende søndag kveld, melder kanalen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hovig hadde en enormt viktig posisjon i Norge for utbredelse av bluesmusikk. Han var en ildsjel som hadde en unik radiostemme. En ting er å kunne mye om blues en annen ting er evnen til å kunne være til stede og formidle dette på radio, sier ABC Nyheters bluesekspert Øyvind Pharo.

Geir Hovig ble født i Namsos og vokste opp i Overhalla.

Han hadde lang fartstid i NRK, hvor han begynte i 1970, men huskes kanskje aller best for radioprogrammet «Hovigs Hangar».

- Hovig hadde troverdighet som radiomann samtidig som han var bluesfaglig sterk. Han var raus og en svært kontaktskapende person i miljøet. Han var med i starten av Notodden Bluesfestival og gjorde at festivalen fikk en bra start mediemessig. Hovig reiste også rundt på festivaler i Europa og USA og formidlet inntrykk hjem til lytterne. Det kommer nok til å bli et stort savn etter den rustne stemmen, sier Pharo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Med tapet av Geir Hovig har NRK mistet en av sine mest profilerte og folkekjære programledere, sier regionredaktør Bjørn Stuevold i NRK Trøndelag.

Hovig jobbet som journalist i Associated Press og NTB før han startet sin karriere i NRK. I mange år var han en kjent stemme i Dagsnytt, før han vendte tilbake til Trøndelag på midten av 1970-tallet.