Åpen for alle - alltid

Nytt stort angrep mot LTTE på Sri Lanka

Sivile søker tilflukt øst for landsbyen Putumatalan i Puthukkudiyrippu-distriktet nord på Sri Lanka. Regjeringshæren har satt i gang et nytt stort angrep mot det lille kystområdet i nordøst som fortsatt står under den tamilske LTTE-geriljaens kontroll. Mange sivile sitter fortsatt fast i dette området, anslagene varierte mandag mellom 160.000 og et sted fra 15.000 til 20.0000 (Foto: SCANPIX/REUTERS)
Sivile søker tilflukt øst for landsbyen Putumatalan i Puthukkudiyrippu-distriktet nord på Sri Lanka. Regjeringshæren har satt i gang et nytt stort angrep mot det lille kystområdet i nordøst som fortsatt står under den tamilske LTTE-geriljaens kontroll. Mange sivile sitter fortsatt fast i dette området, anslagene varierte mandag mellom 160.000 og et sted fra 15.000 til 20.0000 (Foto: SCANPIX/REUTERS)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pRegjeringshæren på Sri Lanka har satt i verk et nytt stort angrep mot den tamilske LTTE-geriljaen nordøst i landet. Titusener av sivile sitter fortsatt fast i kampsonen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hæren skyter nå fra alle kanter mot det lille kystområdet der Tamiltigrene fortsatt holder stand, het det på den LTTE-vennlige nettsiden TamilNet mandag. Angrepet ble satt i gang få timer etter at regjeringen avviste et nytt forslag fra geriljaen om en våpenhvile.

Ifølge TamilNet kan det befinne seg opp til 160.000 sivile i området som opprørerne fortsatt kontrollerer. FN har satt tallet til opp til 50.000, mens regjeringen i Colombo hevder det dreier seg om mellom 15.000 og 20.000 sivile «gisler».

– Hvis offensiven blir satt i gang som ventet, kan mer enn 10.000 mennesker bli drept eller såret. Området er tett befolket og det fins ingen dekning for bomber, granater og kuler, sier en talsmann for den tamilske hjelpeorganisasjonen TRO.

FNs visegeneralsekretær for humanitære spørsmål John Holmes skulle mandag møte Sri Lankas utenriksminister Rohitha Bogollagama for å drøfte situasjonen. Holmes skulle også besøke flyktningleirer nord i landet der over 113.000 sivile har søkt tilflukt. (©NTB)