Milliardær frykter at Høyre blir mini-parti

Stein Erik Hagen er bekymret, her på Orklas generalforsamling. Foto: Scanpix.
Stein Erik Hagen er bekymret, her på Orklas generalforsamling. Foto: Scanpix.

<pMilliardær og trofast Høyre-donor Stein Erik Hagen frykter at Høyre blir redusert til et lite mini-parti med 5-6 prosents oppslutning.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hagen er blant Høyres trofaste donorer, sammen med blant andre Ola Mæle. Begge frykter at Høyre kan gå mot et katastrofevalg til høsten.

– Det opprører mange av Høyres gamle velgere at partiet utviser en manglende vilje til makt. Høyre risikerer nå å bli et ordinært sentrumsparti på 8-9 prosent. Da tror jeg velgerflukten kan bli enda større, sier investor og Høyre-medlem Ola Mæle til VG.

Hagens bilde er enda mørkere.

– Høyre risikerer å bli et lite og usynlig mellomparti, med et lite grunnfjell med 5-6 prosents oppslutning, som så mange av de mindre partiene har i dag, sier Hagen.

Hagen ga før jul 1 million kroner til Høyres valgkampfond. Han er svært skeptisk til dagens partiledelse under Erna Solberg. Mæle mener på sin side at Høyre vil dra nytte av et Frp-samarbeid.

Høyre-leder Erna Solberg er glad for at Hagen og Mæle er opptatt av partiet «skal gjøre det bra». Hun mener nedturen allerede har snudd. (©NTB)

Personvernpolicy