Keitas drømmetreff

Strømsgodsets spillere jubler etter at Mohammed Keita ga hjemmelaget ledelsen 1-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Stabæk i Drammen søndag. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
Strømsgodsets spillere jubler etter at Mohammed Keita ga hjemmelaget ledelsen 1-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Stabæk i Drammen søndag. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

<pÅr etter år, dag etter dag står Muhamed Keita (18) igjen på Strømsgodsets treningsfelt og terper perfekte frispark. Tenåringens perle sendte Stabæk fullstendig ut av kurs i eliteserien søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ikke bare å gå utpå banen og sette et slikt frispark. Det ligger årevis med trening bak. Hver eneste dag trener jeg på slike frispark, forklarte den unge juvelen etter sin første eliteseriescoring.

Hele kompisgjengen satt på Marienlyst-tribunen og så 18-åringen avgjøre kampen med et perfekt slått frispark fra 20 meters hold 18 minutter ut i kampen. En litt passiv Stabæk-keeper Jon Knudsen skjønte tidlig at han var sjanseløs på ungguttens kryssperle.

– At hele gjengen satt og så dette, gjorde dagen perfekt. Selv om beina bare holdt i 60 minutter i dag, er formen i anmarsj. Snart er jeg klar for 90, slo Muhamed Keita fast.

Eliteseriens nest yngste trener, Ronny Deila (33), gledet seg stort over sesongens første seier og unge Keitas gjennombrudd.

– Det var ikke siste gang vi fikk se eller høre fra Muhamed Keita. Han er en spiller det bor svært mye i. Veldig artig at Strømsgodset har fått fram en ny, lokal helt, slo Deila fast om drammenseren som ble hentet fra Drafn i fjor.

Vendepunktet

Telemarkingen var svært lettet over trepoengeren.

– Nå tror jeg vi har truffet vendepunktet etter en treg start, mente Godset-treneren.

Etter tre tap og to uavgjorte oppgjør, slapp noe av presset på Ronny Deila. For første gang i eliteserien siden 9. august i fjor (mot Brann) holdt laget hans målet rent på hjemmebane.

For Stabæk betyr lagets annet tap på rad trøbbel. Spissene Daniel Nannskog og Fredrik Berglund ble smadret av Godset-stopper Alexander Aas, som Ronny Deila kalte «kampens gigant».

– Bare de siste ti minuttene er jeg fornøyd med. Da la vi press på Strømsgodset og fikk til samhandlingen i laget. Før det stemte ingenting, konkluderte Stabæk-trener Jan Jönsson.

Selv om regjerende seriemester Stabæk presset på mot slutten, var Strømsgodset nærmest en økning av ledelsen. Laget fikk et mål annullert for hårfin offside.

Fordeler skyld

Den svenske treneren var enda mindre fornøyd med landslagskeeper Jon Knudsen på Keitas frisparkperle.

– For det første var det svakt av oss å lage frisparket. Så synes jeg det var halvsvakt det Jon Knudsen gjorde. Når vi ser video av kampen i morgen, håper jeg han tar på seg minst halve skylden for målet.

Etter tre uavgjorte kamper innledningsvis og en seier mot Fredrikstad, har laget to tap på rad. Det forrige kom mot Molde (2-3) sist søndag. Etter seks kamper har fjorårets seiersmaskin gitt fra seg 12 av 18 mulige poeng.

Neste kamp for Stabæk blir mot Lyn Oslo hjemme. Strømsgodset reiser til Sandefjord 3. mai.

– Vi møter Sandefjord og Aalesund i de neste kampene, lag jeg ser for meg at vi skal kjempe jevnt med. At vi møter dem med denne seieren i bakhånd, er perfekt. Det blir avgjørende for oss å ta poeng i de kampene, mente Ronny Deila. (©NTB)

Personvernpolicy