Fartsfylt mellom Odd og VIF

VIF-spiller Mohammed Abdellaoue i duell med Odd-spiller Torjus Hansen under eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Vålerenga på Skagerak arena i Skien søndag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX

<pOdd Grenland og Vålerenga delte poengene i en spennende og målrik kamp i Skien. </p

ODD GRENLAND-VÅLERENGA 2-2:

Odd Grenland hadde ikke avgitt poeng hjemme i Skien denne sesongen, men det var før Vålerenga kom på besøk søndag. Det hele endte 2-2 i en kamp med både nerve og dramatikk.

Det var Vålerenga som tok en tidlig ledelse, ved Moa. Han og Daniel Fredheim Holm utnyttet svakt forsvarsspill hos hjemmelaget og gikk opp i 1-0.

Utlikningen kom etter en corner tidlig i andre omgang da VIF ikke fikk klarert. Dermed fikk Bentley pirket ballen i mål fra kort hold. Samme mann var på plass da han skrudde et frispark nydelig i mål fra 25 meter et kvarter før slutt, og Odd øynet håp om å opprettholde sin ubeseirede statistikk.

Bengt Sæternes sin utlikning snaue ti minutter før slutt gjorde imidlertid at det endte uavgjort i en morsom kamp.

Vålerenga var for øvrig det siste laget som vant i Odds lekegrind i seriesammenheng. Det skjedde i 2007.

Moa scoret igjen

Oslo-klubben tok ledelsen etter bare 12 minutter på bortebane i solskinnet. Det startet med at to Odd-spillere kolliderte, og Daniel Fredheim Holm fikk tak i ballen. Han fikk til en avslutning som Moa enkelt styrte i nettet. De to tidligere Skeid-spillerne utnyttet dermed svakt Odd-spill på best mulig måte, og det ble en drømmestart for laget fra hovedstaden.

På dette tidspunktet var det stort sett VIF som hadde noe å by på offensivt, og Odd slet med å komme til sjanser.

Etter en drøy halvtime sendte Fredheim Holm i vei et godt skudd fra rundt 20 meter som føk like utenfor Arni Gautur Arasons kryss.

Det tok 38 minutter før Odd kom til sin store mulighet i den første halvdelen. En corner ble svingt innover i feltet hvor Troy Perkins gjorde en dårlig involvering. Ballen havnet hos Steffen Hagen, men hans avslutning var av det svake slaget, og Vålerenga fikk klarert.

Derfra og til pause var Odd i godt slag, men noen utlikning ble det ikke før etter sidebytte.

Bentley snudde kampen

Med 48 minutter på klokken kranglet de hvite inn 1-1. Det var Bentley som var sist på ballen etter en corner da han pirket den over streken fra kort hold.

Sjokkåpningen fra Odd affiserte derimot ikke Vålerenga som skapte to kjappe muligheter ved henholdsvis Moa og Allan Jebsen, men Martin Andresens mannskap lyktes ikke i å ta tilbake ledelsen.

Det gjorde imidlertid Odd, og igjen var det Bentley som kom på scoringslisten. Han skrudde et frispark flott rundt muren til Vålerenga og i kassen fra 25 meter.

Det var da spilt i 74 minutter, men det var masse action igjen i kampen.

Straffemiss og rødt kort

Etter 80 minutter var Bentley servitør da han la inn til Kovacs som headet i tverrlegger, og dermed røk sjansen til å trolig punktere kampen. For like etter var det Moa sin tur til å heade i tverrlegger, og Bengt Sæternes fulgte opp ved å sette inn 2-2.

Nå svingte det skikkelig, og få minutter senere fikk Odd straffe da Kovacs gikk i bakken i duell med Erik Hagen. Bentley tråkket opp og kunne blitt tremålsscorer, men Troy Perkins valgte riktig side og reddet.

Minuttet etter fikk Erik Hagen sitt andre gule for kvelden og ble sendt i dusjen. Dermed måtte Vålerenga avslutte kampen med ti mann.

De siste minuttene skjedde det lite, og dermed ebbet det ut uten tre poeng til noen av lagene i Skien.