Åpen for alle - alltid

- Lesbiske får handikappede barn

OMSTRIDT: Vinneren av Fritt Ord-prisen, Nina Karin Monsen, tar oppgjør med lesbiske kvinner. Foto: Scanpix.
OMSTRIDT: Vinneren av Fritt Ord-prisen, Nina Karin Monsen, tar oppgjør med lesbiske kvinner. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDen omstridte Fritt Ord-prisvinneren Nina Karin Monsen mener at lesbiske kvinner lar barna de får, starte livet med et handikap.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har vakt sterke reaksjoner fra flere hold at Nina Karin Monsen ble tildelt årets Fritt Ord-pris, og fredag sa tidligere vinner og homoaktivist Kim Friele at hun vil levere tilbake sin pris i protest mot tildelingen.

I søndagens utgave av Dagbladet tar Monsen et nytt og kraftig oppgjør med lesbiske kvinner.

Melkemaskin

– Lesbiske ser på mannen som en stut, en ren melkemaskin til bruk i avl. De oppsøker en helseklinikk for de få utvalgte donorer. Det mener jeg er rasehygiene på privat basis med bioteknologers hjelp. Slike kvinner nedverdiger seg selv og sitt barn. De lar barna starte livet med et handikap, sier Monsen til Dagbladet.

Hun mener at det får kognitive og følelsesmessige konsekvenser at disse barna er fratatt en far av Stortinget, og tror at en del av disse barna vil bli sinte og gå til søksmål mot staten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Monsen reagerer på at staten ser på homofil legning som medfødt.

– At de homofile da skal få farløse eller morløse barn som kompensasjon og i lovs form, det synes jeg er helt galt. Jeg mener det er en forskjellsbehandling av barna. Det er en framtidsdiskriminering av barn for å støtte noen voksne. Dette er barn som bevisst blir fratatt far eller mor, sier Monsen.

Ingen familie

Hun mener homofile aldri kan bygge en familie, uansett hvor mye de prøver.

– Det er de heterofile som bygger samfunnet og fører det videre. De homofile forbinder ikke en familie. De får ikke felles barn og lager ikke bånd, selv om de er glade i barna, sier hun.

Leder Karen Pinholt i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner sier at Monsen uttaler seg i en form og med et språk der det handler om å sette nedsettende og krenkende merkelapper på homofile og deres barn.

At hun gjør nettopp det, er Pinholt vant med også fra andre opponenter.

– Den store forskjellen, og det som opprører oss mest, er at hun får en pris for å gjøre det, sier Pinholt. (©NTB)