Åpen for alle - alltid

USA krever mer penger til pengefondet

Demonstranter samlet seg lørdag i protest mot Det internasjonale pengefondet (IMF) som avholdt sitt vårmøte i Washington. Politiet måtte ta i bruk pepperspray for å holde demonstrantene tilbake. Foto: REUTERS / Jose Luis Magana / SCANPIX
Demonstranter samlet seg lørdag i protest mot Det internasjonale pengefondet (IMF) som avholdt sitt vårmøte i Washington. Politiet måtte ta i bruk pepperspray for å holde demonstrantene tilbake. Foto: REUTERS / Jose Luis Magana / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pUSA ber medlemsland legge mer penger i potten, slik at Det internasjonale pengefondet (IMF) skal kunne hjelpe utviklingsland gjennom den globale, økonomiske krisen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– IMF må ha de nødvendige ressursene og instrumentene til effektivt å kunne imøtekomme behovene i mellominntektsland og utviklingsland som rammes hardt av krisen, understreket USAs finansminister Timothy Geithner lørdag.

Han snakket under vårmøtet i Det internasjonale pengefondet i Washington.

G20 ble i et møte i London i begynnelsen av april enige om å styrke IMFs reserver med 750 milliarder dollar. Geithner håper at en i løpet av møtene i Washington i helgen vil nærme seg dette målet. Det betyr i så fall at medlemsland må komme med løfter om nye, store ekstrabevilgninger.

Norge tilbød i slutten av mars inntil 30 milliarder kroner i ekstra lånemidler til IMF.

Hjelpeorganisasjoner ba da Norge kreve at utviklingsland får mer å si i organisasjonen, som har vært anklaget for udemokratiske beslutningsprosesser.

«Kapitalismen våkner ikke til livet igjen» skrek demonstranter utenfor IMFs hovedkontor i Washington lørdag. Det oppsto etter hvert bråk og politiet måtte ta i bruk pepperspray for å holde demonstrantene tilbake. (©NTB)