Fra 0-2 til 5-2!

NESTEN I MÅL: Dimitar Berbatov, Ronaldo og Wayne Rooney scoret alle fem målene da Manchester United tok et gigasteg mot seriegullet på Old Trafford i kveld. AFP/Scanpix.

<pTottenham sjokkerte Manchester United og ledet 2-0 til pause. Men i andre omgang scoret hjemmelaget fem mål på 22 minutter. </p

MANCHESTER UNITED-TOTTENHAM 5-2:

Til pause så det ut som om det igjen kunne bli spenning i kampen om ligagullet, men etter hvilen befestet Manchester United sin posisjon på toppen av Premier League.

Men det var Tottenham som ledet 2-0 til hvilen etter scoringer av Darren Bent og Luka Modric.

Etter pause fikk hjemmelaget straffe etter 56 minutter, og derfra og inn var det aldri tvil. Målene rant inn og Ronaldo (2), Rooney (2) og Berbatov sørget for at gulllukten formelig oser over drømmenes teater.

Det ble et comeback av de sjeldne og United ga seg ikke før det sto 5-2.

United best i gang

Kveldsoppgjøret på Old Trafford startet med trykk fra hjemmelaget, men de store sjansene uteble den første perioden av kampen.

Da drøye 20 minutter var spilt fikk tidligere Tottenham-spiss Dimitar Berbatov sendt i vei et relativt ufarlig skudd, men Heurelho Gomes i Spurs-buret mistet ballen. Han plukket imidlertid opp sin egen retur.

Få minutter senere var United på farten igjen da et innlegg fra Nani traff Ronaldo på hodet. Avslutningen gikk like utenfor. Nå skjedde det en del på Old Trafford og like etter klinket også Wayne Rooney til fra 20 meter, men ballen gikk like over.

To kjappe Spurs-mål

Så kom det noen magiske minutter for Tottenham-fansen. Det startet da Darren Bent fikk et godt innlegg i feltet som han beinet i mål bak Edwin van der Sar fra kloss hold.

Fem minutter senere var Aaron Lennom fri på sin høyrekant og la inn i feltet. Ballen gikk over alle United-forsvarerne og til Luka Modric. Kroaten tok ned ballen og sendte Tottenham opp i 2-0.

Bortelaget sjokkerte United med å score på sine to eneste sjanser til da i kampen.

Manchester United jobbet videre og fikk et frispark fra 30 meter. Ronaldo gjorde seg klar og skjøt i muren. Returen kom likevel tilbake og han smalt til igjen. Ballen hadde retning for krysset, men Gomes fikk slått til corner med en fantastisk redning i siste liten.

Hva sa Sir Alex i pausen?

I pausen tok Sir Alex Ferguson ut Nani og satte inn Carlos Tevez. Han fikk en stor sjanse til å redusere få minutter etter han kom på banen da han kom fri med ballen skrått på mål og fikk skutt. Gomes var fortsatt patent og reddet til corner.

To minutter senere var imidlertid reduseringen et faktum. Rooney fant Michael Carrick med en genial pasning og midtbanemannen ble felt av Heurelho Gomes. Den brasilianske keeperen og resten av de hvite protesterte høylytt, og Canal+-ekspertene mente det aldri skulle vært straffe. Men Ronaldo var sikkerheten selv da han skjøt ballen midt i mål og reduserte.

Tottenham holdt unna i ti minutter til, men så snudde United kampen på to minutter.

Fantastiske Rooney

Tevez gav ballen til Rooney som kom inn i boksen og skjøt en lav ball i det nærmeste hjørnet. Gomes var på ballen, men klarte ikke å hindre den i å gå inn. Det sto 2-2, og mer skulle det bli.

For like etter var Rooney på farten igjen, denne gangen som servitør. Han fikk lagt inn til Ronaldo på bakerste stolpe, og han stupheadet ballen i nettet, via bakken. Da var det spilt i 68 minutter.

Tre minutter senere var det klart for 4-2, og igjen var en fantastisk Rooney i sentrum. Han skjøt og ballen trillet rolig over streken til tross for iherdig jobbing fra Johathan Woodgate. Det var en utrolig snuoperasjon folk var vitne til på Old Trafford, og stemningen sto i taket.

Kontrollerte inn

Tottenham hadde blitt overkjørt siden pause, men kom til en god mulighet ved målscorer Bent med et kvarter igjen på klokken. Skuddet hans fra 16 meter gikk like utenfor.

Det var over for lengst, og United satte like godt inn 5-2 ved Berbatov. Hvem andre enn Rooney la inn og bulgareren fikk avsluttet. Gomes reddet, men gav en retur som ble omsatt i scoring.

Kampen gikk inn i sine ti siste minutter og Robbie Keane fikk en god mulighet til et trøstemål, men van der Sar reddet. Ronaldo hadde på sin side to gode muligheter til å sette inn det sjette.

Men etter tre minutter overtid blåste dommer Howard Webb av kampen, og United fosser mot enda en ligatittel etter en rå maktdemonstrasjon i sin egen lekegrind.