Alonso og Kuyt holdt drømmen i live

TOMÅLSSCORER: Dirk Kuyts to fulltreffere i annen omgang sørget for 3-1-seier til Liverpool borte mot nedrykkstruede Hull. Det holder liv i de rødes drøm om ligagull.(Foto: Reuters)
TOMÅLSSCORER: Dirk Kuyts to fulltreffere i annen omgang sørget for 3-1-seier til Liverpool borte mot nedrykkstruede Hull. Det holder liv i de rødes drøm om ligagull. (Foto: Reuters)

<pLiverpool vant tøff batalje.</p

Hull – Liverpool 1–3.

Liverpool har hamret inn mål, knust Manchester United og Real Madrid og bidratt til historiske målfester på noen få uker.

Betalingen kan fort bli en ny sesong uten et eneste trofé.

Med seier borte mot nedrykkstruede Hull – som sto med én seier på de siste 17 kampene – i ettermiddag ville imidlertid Liverpool foreløpig overta tabelltoppen fra Manchester United på bedre målforskjell.

En suser fra Xabi Alonso og to scoringer fra Dirk Kuyt løste oppgaven. Geovannis redusering til 1–2 – etter at Hull hadde fått en mann utvist – kom til liten nytte.

Liverpool holder sin gulldrøm i live.

Alonso-kanon rett før pause

Aggressiviteten, tempoet og angrepsviljen fra 4–4-kampen mot Arsenal var ikke gjenkjennelig i Liverpool-laget på KC Stadium. Hull var på høyden i banespillet i første omgang, skumle på dødballer, og skapte flere nesten-sjanser, men det ble aldri livsfarlig.

Det hadde det bare vært én gang da sidebyttet nærmet seg, ved Fernando Torres etter drøye seks minutter, uten at avslutningen var av vanlig klasse.

Med Steven Gerrard stadig på sidelinjen med skade hviler mye dødballansvar på Xabi Alonso. Hans utførelse da Liverpool fikk en tvilsomt frispark rett før hvilen, var svak.

Men da ballen spratt tilbake til spanjolen fra muren, bestemte han seg, tok fart og dundret til.

Ballen fant nettet nede i høyre hjørne, Hull-keeper Myhill var sjanseløs – og Liverpool ledet 1–0 til pause.

Kuyt økte etter Hull-utvisning

En knallhard oppgave ble gjort enda vanskeligere for Hull da angriperen Caleb Folan mistet hodet etter en knapp time.

Folan dyttet Martin Skrtel overende, og fulgte opp med å sparke til slovaken. Dommer Martin Atkinson hadde ingen andre valg enn å trekke opp det røde kortet, og vertene var redusert til ti mann.

Det tok Liverpool fire minutter å utnytte fordelen. Som på 1–0-målet hadde laget dommermarginene med seg.

Etter en corner falt ballen ned til Skrtel – via hånden til lagkamerat Lucas. Skrtel traff dårlig, men ballen gikk heldig til Dirk Kuyt, som headet inn sitt niende ligamål for sesongen.

Det var 2–0. Og tilsynelatende game over.

Tente håpet til liten nytte

Men knapt 20 minutter før slutt tente Geovanni håpet for hjemmelaget. Daniel Cousin rykket seg fri og fant sin umarkerte brasilianske lagkamerat. Lagets toppscorer satte inn 1–2 med sitt åttende mål for sesongen.

Det hjalp lite. En Torres-heading i tverrliggeren så ut til å bli det nærmeste kampen kom en ny scoring – men rett før slutt fjernet Dirk Kuyt all tvil da han satte inn sitt annet for dagen og fikset en uinntagelig 3–1-ledelse.

Hull tapte igjen på tross av tapper innsats, og er i alvorlig nedrykksfare.

Liverpool overtok tabellteten fra Manchester United på bedre målforskjell, men United har to kamper til gode. Den første mot Tottenham på Old Trafford i kveld.

På Upton Park sørget Salomon Kalou for at Chelsea slo byrival West Ham 1–0. Ivorianeren kunne fort blitt syndebukk, da han forårsaket et straffespark, men Petr Cech ble reddende engel. Chelsea ligger tre poeng bak Liverpool, fire runder før slutt.