- Ap er verre enn Frp

<p>Venstres andrekandidat i Akershus, Abid Raja, mener Arbeiderpartiets signaler i integreringspolitikken er verre enn Frp. Foto: Lars Inge Staveland</p>
Venstres andrekandidat i Akershus, Abid Raja, mener Arbeiderpartiets signaler i integreringspolitikken er verre enn Frp. Foto: Lars Inge Staveland

<pVenstres Abid Raja mener Arbeiderpartiet er verre for integreringen enn Frp. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (ABC Nyheter): Han viser til sprikende signaler i debatten om hijab og det han mener er skadelig vingling i integreringspørsmålet.

- Jeg mener Arbeiderpartiet er verre enn Frp. Hos Frp vet man hva man får. Det gjør man ikke i Arbeiderpartiet, sier Raja.

Han mener Arbeiderpartiet opptrer uærlig og mangler kompetanse på integrering.

Ryddegutt Støre

- Arbeiderpartiet snakker ikke ærlig, og vet ikke hva de snakker om. Jonas Gahr Støre blir sendt ut som ryddegutt i etterkant. Og han er utenriksminister. Men dessverre er ikke Støre Arbeiderpartiet, sier Raja.

Han illustrerer situasjonen med vinterens debatt om asyl, hijab og radikal islam. Da Arbeiderpartiets tidligere partisekretær Martin Kolberg gikk ut og advarte mot radikal islam, skapte dette stormbølger. Stortingspresident og tidligere statsminister Thorbjørn Jagland gikk knallhardt ut mot partisekretæren.

Les også: - Vi har ingen indre fiende

Raja mener dette bare føyer seg inn i rekken av vinglete standpunkt fra Ap.

- Først går innvandringspolitisk talsmann Arild Stokkan Grande ut og sier at man bør stoppe bistand til land som ikke vil ta imot asylsøkere. Deretter går Støre ut og tar avstand fra det.

- Så går Karita Bekkemellem ut og sammenligner hijab med kjønnslemlestelse, som om ikke kjønnslemlestelse er så ille. Støre går ut og tar avstand fra det. Så går Martin Kolberg ut mot radikal islam, og Støre går inn og korrigerer, sier Raja.

- Mangler kompetanse

Han etterlyser også at det blir stilt strengere krav til politikere som har ansvar for integrering, og går kraftig i rette med Dag Terje Andersen og hans forgjenger Bjarne Håkon Hanssen.

– Hvilke kompetanse er det arbeids- og integreringsministrene til Arbeiderpartiet har? Jeg vil ikke si at de er inkompetente. Men hvem setter krav?

- Før Kristin Halvorsen ble finansminister var det mange som lurte på om hun visste forskjell på inflasjon og deflasjon. Hvorfor er det ingen som setter krav til en integreringsminister, sier Raja.

- Vil flytte fokus

Statsekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, Libe Rieber-Mohn (Ap), tar kritikken fra Raja med ro.

- Arbeiderpartiet har nettopp avholdt landsmøte der integrering var en av de sentrale tema. Det var full oppslutning om å ha en raus integreringspolitikk som stiller krav. Men jeg ser at Raja kan ha behov for å flytte fokus bort fra et forslag om integrering i Venstre som ikke oppfyller det Raja har sagt at han vil oppnå.

- Kan skjønne det er opportunt å fokusere på Arbeiderpartiet når målingene viser at Venstre ligger under sperregrensen, sier Rieber Mohn.

Hun viser til lørdagens meningsmåling i Dagbladet, der Venstre får 3,9 prosents oppslutning.

Personvernpolicy