Ber Støre svare om Martine-saken

MÅ SVARE:  Martine Vik Magnussen (23) ble drept i London i fjor. Nå må utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) svare for UD's behandling av saken i Stortinget. (Foto: Scanpix).
MÅ SVARE:  Martine Vik Magnussen (23) ble drept i London i fjor. Nå må utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) svare for UD's behandling av saken i Stortinget. (Foto: Scanpix).

<pKontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget ber utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) svare på UDs behandling av Martine-saken.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Martine Vik Magnussen (23) ble voldtatt og drept i London i fjor, er den mistenkte i saken, Farouk Abdulhak (22) fra Jemen, fremdeles på frifot. Jemenittiske myndigheter har nektet å utlevere ham til britene.

Martines far, Odd Petter Magnussen, har vært misfornøyd med hvordan Utenriksdepartementet (UD) har håndtert saken. I forrige uke sendte han et brev til kontroll- og konstitusjonskomiteen, der han ba dem se på UDs håndtering.

Ber Støre svare

Fredag har komiteen konkludert med at departementet må svare for seg, skriver VG Nett.

De har fått en e-post fra komiteens sekretær, som skriver at «Komiteen sendte i går et brev til utenriksminister Gahr Støre der det ble bedt om kommentarer til det som fremkom i henvendelsen fra Magnussen».

I forrige uke gjorde Utenriksdepartementet det klart at de ikke kjenner seg igjen i kritikken, men at de vil svare på eventuelle spørsmål fra komiteen.

Bolivia-far kritisk

Leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Lodve Solholm (Frp) sier de også vurderer å be UD kommentere et brev med kritikk fra faren til en av de tre narkosiktede norske kvinnene som sitter fengslet i Bolivia.

Hallgeir Øygarden mener UD lukker øynene for det som skjer med datteren (18), meldte NRK torsdag.

Ifølge den siktede kvinnens norske advokat skal 18-åringen ha blitt «sjekket» ut av saken. Likevel fikk faren et tilbud fra en advokat om å få å få datteren hjem om han betalte 60.000 dollar.

Øygarden er kritisk til at UD har gjort for lite for å få fjernet denne advokaten fra saken.

– Hvis det er slik at departementet har gjort en for dårlig jobb, så må vi be dem trå til og faktisk hjelpe til, sier Solholm. (©NTB)

Personvernpolicy