Forbudt Chanel-plakat

Forbudt Chanel-plakat
Forbudt Chanel-plakat

<pEn filmplakat med en røykende Audrey Tatou satte sinnene i kok.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Plakaten til filmen om moteikonet Coco Chanel har blitt fjernet fra alle kollektive transportmidler i Paris. Årsaken er at skuespilleren Audrey Tatou, som har hovedrollen, røyker på bildene.

Filmselskapet ville reklamere for filmen som har fått den norske tittelen «Coco før Chanel», både på busser og tog i den franske hovedstaden. Dette ble stoppet av transportvesenet og den franske helseministeren Claude Evin som ifølge Yahoo News kalte kampanjen «usunn og upassende».

Coco Chanel, som døde 87 år gammel i 1971, var kjent for å røyke 50 om dagen. Filmsjefene er ikke fornøyd med plakat-forbudet og sier at bildet viser et sant bilde av Frankrikes store moteikon. De sier at plakaten med den røykende Chanel viser hennes sterke personlighet og sansen for det moderne.

Filmen om Coco Chanel avslutter årets Cannes Festival. Den har norsk premiere 28. august.

Personvernpolicy