Rommet var ulåst

FORTVILET: Foreldrene Maria og Ulf Morten Aunes har fortsatt ikke fått klarhet i hvor sønnen deres er. Her fra pressekonferanse torsdag. (Foto: Scanpix).
FORTVILET: Foreldrene Maria og Ulf Morten Aunes har fortsatt ikke fått klarhet i hvor sønnen deres er. Her fra pressekonferanse torsdag. (Foto: Scanpix).

<pVerken kirken eller begravelsesbyrået vil ta ansvar for at kisten med landslagstrener Ulf Morten Aunes døde sønn sto i et ulåst rom. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rommet der kisten med det døde spebarnet ble oppbevart var verken låst eller hadde alarm på dagtid, melder Expressen.se .

Dermed er det mange som kan ha beveget seg fritt inn og ut av lokalene uten problemer.

Dette er politiet svært kritiske til. Nå har rutinene blitt endret i rekordfart, og det er ikke lenger lov å oppbevare kister i slike lokaler. Likevel er det ingen som vil ta ansvar for at rommet sto ulåst, og Bromma kirke henviser til kirkegårdsforvaltningen, som eier lokalene.

- Kisten har aldri vært innskrevet hos oss. Dette er begravelsesbyråets ansvar, og de har brukt et lokale som ikke er ment å oppbevare kister i, sier forvaltningssjef Carin Björnvall til avisen.

Men begravelsesbyrået mener de har fulgt regelementet.

- Rutinene er slik at vi legger kistene i disse lokalene, som er avsatt til det formålet. I ettertid ser vi at vi burde hatt bedre kontroll, sier Lars Hansson, eier av begravelsesbyrået.

-Interessante tips

Men det hjelper fint lite for foreldrene som fremdeles savner sin døde sønn, som har fått navnet Ville.

Politiet har fått inn mange interessante tips i saken, og jobber nå med å kartlegge hvem som hadde tilgang til bisetningsrommet ved Bromma kirke der kroppen ble oppbevart, ifølge NTB.

- Flere av tipsene er interessante, noe som betyr at de kan jobbes videre med, sier politiførstebetjent Magnus Sallrot.

Politiet har også innledet en forundersøkelse om mulig brudd på gravfreden, og vil gjennomføre flere avhør fortløpende.

Søppelkasser

Alle søppelkasser i nærområdet er gjennomsøkt, og en container er beslaglagt, melder NTB.

- Selv om det formelt sett ikke er snakk om en grov forbrytelse, så er det jo følelsesmessig grovt, og derfor legger vi store krefter i saken, sier Sallrot.

Fire vitner, tre fra begravelsesbyrået og en fra Karolinska universitetssykehuset, har bekreftet at den døde kroppen lå i kisten da den ble plassert i bisettelsesrommet. Men Sallrot vil ikke si noe om hvordan kisten var forseglet.

Tom kiste

Spedbarnet var sønn av Ulf Morten Aune, trener for det norske herrelandslaget i skisprint, og hans svenske samboer Maria.

Gutten, som fikk navnet Ville, ble født 16 uker for tidlig, og døde kort tid etter fødselen.

7. april ble han fraktet til Bromma kirke vest i Stockholm, der familien bor. Da foreldrene mandag ville se sitt døde barn en siste gang før bisettelsen, oppdaget de at kisten var tom.

Personvernpolicy