FN: 6.500 sivile drept på Sri Lanka

Den blodige borgerkrigen på Sri Lanka har vart siden 1983, og har blitt intensivert de siste månedene. Foto: Scanpix
Den blodige borgerkrigen på Sri Lanka har vart siden 1983, og har blitt intensivert de siste månedene. Foto: Scanpix

<pNesten 6.500 sivile har blitt drept i krigshandlinger på Sri Lanka de siste tre månedene, anslår FN. 50.000 skal fortsatt være innesperret på geriljakontrollert område.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallene er å finne i en rapport som har sirkulert blant utenlandske diplomater på Sri Lanka de siste dagene, og som fredag ble gitt til nyhetsbyrået AP av en diplomat. FN selv har ikke villet offentliggjøre tallene.

Den blodige borgerkrigen på Sri Lanka har vart siden 1983, og har blitt intensivert de siste månedene etter at myndighetene på øya startet en offensiv for å knuse den tamilske LTTE-geriljaen nordøst i landet.

Ifølge tallene fra FN-rapporten har 6.432 sivile blitt drept etter at kampene ble trappet opp 20. januar, mens 13.946 har blitt såret.

De siste fem dagene har om lag 95.000 sivile flyktet ut av krigssonen, men FN anslår at 50.000 fortsatt sitter fast i krigssonen, der det pågår harde kamper mellom regjeringsstyrker og Tamilgeriljaen.

FNs visegeneralsekretær for humanitære saker, Catherine Bragg, understreker at tallene er anslag og at FN ikke sitter på nøyaktige opplysninger om hvor mange som befinner seg i krigssonen. (©NTB)

Personvernpolicy