Kapteinen omkom da tråler forliste

Kapteinen omkom da tråler forliste
Kapteinen omkom da tråler forliste

<pHele mannskapet på 17 er reddet ut fra den russiske tråleren Koralnes som har sunket utenfor Troms. Én er bekreftet omkommet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kapteinen er bekreftet omkommet etter at en russisk tråler forliste i internasjonalt farvann på Tromsøflaket i dag morges. Den russiske tråleren Koralnes hadde et mannskap på 17 personer, som alle er hentet ut, melder NTB.

Det er ikke kjent hvordan kapteinen omkom, men ifølge Aftenposten skal han ikke ha hatt overlevelsesdrakt. Han ble plukket opp av havet av mannskapet på et Sea King- helikopter fra Hovedredningssentralen i Nord-Norge sammen med styrmannen. Han får nå intensivbehandling på sykehuset i Tromsø.

De 15 andre besetningsmedlemmene gikk i redningsflåten, og ble plukket opp av et annen russisk fiskefartøy. De ble hentet av helikopteret, og er nå innskrevet på sykehuset i Tromsø, opplyser politistasjonssjef Kurt Pettersen på Tromsø politistasjon til ABC Nyheter.

- Vi vet ikke hva som ledet til forliset, det er en sak for russiske myndigheter å etterforske, sier Pettersen.

Alle til sykehus

Ifølge Hovedredningssentralen Nord-Norge ble to personer hentet opp av vannet av et Sea King- helikopter, mens 15 personer ble hentet opp av et russisk fiskefartøy. De ble plukket opp av en Sea King og fraktet til Norge for behandling, og vil senere bli sendt tilbake til Russland.

– Etter det vi vet er ingen savnet. Dette antallet stemmer med det crewmanifestet vi har, sier redningsleder Olav Bjørgaas ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Det blåste liten kuling i området, og det var ifølge HRS endel sjø.

Innbrakt i mars

Tråleren ble i mars brakt inn til Bodø av Kystvakten for å ha fisket uten å rapportere til norske myndigheter. Rederiet fikk utstedt et inndragingsforelegg på 490.000 kroner for å ha fisket 48,5 tonn uten å rapportere til norske myndigheter. Kapteinen fikk 10.000 kroner i forelegg.

Tråleren hadde tillatelse og kvote til å fiske i norsk sone, men da skipet forlot fiskefeltet, rapporterte ikke mannskapet inn fangsten slik de er forpliktet til. Dermed gikk kystvaktskipet KV Harstad til aksjon.

Tidligere norsk

Koralnes er eid av et russisk rederi med adresse i Murmansk, men har tidligere vært norsk. Tore Roaldnes i havfiskerederiet Roaldnes fikk mange henvendelser fredag morgen, fordi navnet Koralnes knytter fartøyet til Roaldnes-rederiet.

– Vi hadde kontrakt på at navnet skulle endres da vi solgte fartøyet. Det er ikke skjedd og det synes vi er litt leit, sier han til Sunnmørsposten.

Personvernpolicy