Tarantino, Almodovar og Loach i Cannes

Presidenten Gilles Jacob (t.v.) og kunstnerisk leder Thierry Fremaux  for filmfestivalen i Cannes. (Foto: Scanpix)
Presidenten Gilles Jacob (t.v.) og kunstnerisk leder Thierry Fremaux  for filmfestivalen i Cannes. (Foto: Scanpix)

<pEt pent knippe stjerneregissører og skuespillere skal igjen kaste glans over årets filmfestival i Cannes. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Quentin Tarantino, Pedro Almodóvar, Ken Loach, Jane Campion, Lars von Trier, Ang Lee og Johnnie To er noen av de verdenskjente regissørene som skal kjempe om den gjeve Gullpalmen.

På skuespillersiden skal navn som Brad Pitt, Penélope Cruz, fotballspilleren Eric Cantona og Monica Bellucci bidra til at kjendisfotografene får litt å gjøre.

Kampen om Gullpalmen

Tarantino, som vant Gullpalmen i 1994 med «Pulp Fiction», deltar med filmen «Inglourious Basterds», en film om en gruppe jødisk-amerikanske soldater som får i oppdrag å spre frykt i krigens Tyskland gjennom brutale drap på naziledere.

Festivalens generaldirektør Thierry Fremaux opplyste torsdag at filmen var sluppet inn i hovedkonkurransen til tross for at Tarantino ikke hadde sendt den inn i tide, og at filmen ennå ikke var ferdig.

– Men han lovet at den vil være ferdig i tide, sa Fremaux under presentasjonen av festivalen i Paris.

Eric Cantona

Britiske Ken Loach deltar med filmen «Looking for Eric», med Eric Cantona, som handler om en postmann på jakt etter livets lærdommer.

Jane Campion fra New Zealand, den første kvinnelige regissøren som har vunnet Gullpalmen, deltar med «Bright Star», en film om 1800-tallets engelske poet John Keats. Campion vant Gullpalmen i 1993 med «The Piano».

«Antichrist» heter bidraget fra Danmarks Lars von Trier, mens spanske Pedro Almodóvar presenterer «Los abrazos rotos» med Penélope Cruz i hovedrollen.

Det er også en rekke deltakere fra asiatiske land, andre europeiske land, Israel og Argentina blant de til sammen 20 deltakerne i hovedkonkurransen.

Krisetid

Festivaldirektør Fremaux erkjenner at festivalen ikke kan se bort fra den globale, økonomiske krisen, men avfeide snakk om tomme hotellrom og kostnadsskye filmstudioer som vil redusere deltakelsen under festivalen som begynner 13. mai.

– Vi kommer til å se en festival som ikke er bevisstløs om at verden er i krise. Men vi vil prøve å skape en festival som fortsetter å være det den er, sa han.

– Vi har ikke følt noen tilbakeholdenhet fra noen, ingen som sier «vi må passe oss på grunn av krisen». Jeg vil si at Cannes mer enn noen gang er møtestedet for de skapende og filmindustrien, slår Fremaux fast. (©NTB)

Personvernpolicy